Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe Beko, Yunan oyun kurucu Nick Calathes ile anlaştı

ING Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Beko, Yunanistan Milli Takımı’nın 33 yaşındaki oyuncusu Nick Calathes ile iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Fenerbahçe Beko, son olarak FC Barcelona forması giyen 33 yaşındaki Yunan oyun kurucu Nick Calathes ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1,96 boyundaki deneyimli gard geçtiğimiz sezon FC Barcelona forması ile Turkish Airlines EuroLeague’de 7.3 sayı, 6.4 asist, 4 ribaund ve 1.1 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti. EuroLeague kariyerinde yaptığı 1711 asist ile EuroLeague tarihinin en çok asist yapan oyuncusu olan Calathes, 367 top çalma ile de ikinci sırada yer alıyor. Başarılı oyun kurucu önümüzdeki iki yıl boyunca Fenerbahçe Beko için ter dökecek.

Nick Calathes kimdir?

Basketbola ABD’deki Lake Howell lisesinde başlayan Calathes, NCAA kariyerini Florida Üniversitesi’nin takımında geçirdi. 2009 yılında NBA draftına katılan tecrübeli isim ikinci tur 45. sıradan Minnesota Timberwolves tarafından seçildi. Ancak draft edildikten sonra NBA kariyerine başlamayan Yunan yıldız,  ülkesinin en büyük ekiplerinden Panathinaikos’a transfer olarak EuroLeague macerasına adım attı. 

2009-2012 yılları arasında formasını giydiği Panathinaikos ile bir EuroLeague, iki de Yunanistan ligi şampiyonluğu kazanan başarılı gard, 2012 yılında Rusya takımı Lokomotiv Kuban’a transfer oldu. Kuban ile EuroCup şampiyonluğu başarısını yakalayan Calathes, ayrıca turnuvanın MVP’si seçildi. 

2013 yılında NBA’e dönen Nick Calathes, iki sezon boyunca formasını giydiği Memphis Grizzlies’te çıktığı 129 karşılaşmada 4.6 sayı, 2.7 asist, 1.9 ribaund ve 1 top çalma istatistikleri yakaladı. 

NBA macerasına 2015 yılında son veren Calathes, eski takımı Panathinaikos’a dönerek başarılı performansına devam etti. Yunan temsilcisindeki ikinci döneminde geçirdiği beş sezonda, dört Yunan ligi şampiyonluğu daha kazanırken, üç kez de ligin MVP’si seçildi.

2020 yılında ülkesinden tekrar ayrılarak EuroLeague şampiyonluğu hedefiyle yola çıkan FC Barcelona’ya transfer olan oyun kurucu, 2021 Final-Four’unda temsilcimiz Anadolu Efes’e yenilerek ikincilikle yetindi. 2022 Final-Four’unda ise yarı finalde El Classico eşleşmesinde Real Madrid’e yenilerek turnuvayı üçüncü tamamladı. Calathes, Barcelona ile bir İspanya Ligi ve iki de İspanya Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

2009’dan bu yana Yunanistan Milli Takımı’nın formasını giyen Nick Calathes, çıktığı 105 karşılaşmada 8.1 sayı ortalaması yakaladı. Tecrübeli oyuncu, 2009 yılındaki Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda bronz madalya sevinci yaşadı. 

Fenerbahçe Beko’nun Nick Calathes paylaşımı:

https://twitter.com/FBBasketbol/status/1562028133854887936?s=20&t=krV1-fXviSjwoYqL21Hwnw

Nick Calathes’in en güzel asistleri:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler