Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi Ünsal Ban yakalandı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda adı geçen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi Prof. Dr. Ünsal Ban, Muğla’da gözaltına alındı.

Eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ban’ın yurtdışına kaçmaya çalıştığı iddia edildi. Ban hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında gözaltı kararı bulunuyordu.

Ban hakkındaki iddialar

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen cumartesi günü (27 Ağustos) sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımlarda 17 Nisan 2018 ile 17 Nisan 2022 arasında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olarak görev yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun bazı şirketlerin işlemlerini ilerletmek için rüşvet aldığını, kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun ise rüşvete aracılık ettiğini ileri sürmüştü. Sedat Peker daha sonra Ünsal Ban ile Zehra Taşkesenlioğlu’nun evlerinde geçen bir konuşmanın videosunu yayınlamış ve videoyu kendisine Ünsal Ban’ın gönderdiğini belirtmişti.

Ban ise 10 gün önce Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak şunları söylemişti:

“Sevgili dostlar 2019 yılında evlilik yaptığım Zehra Taşkesenlioğlu tamamen yalan ve iftiralarla dolu bir dilekçe ile benden maddi 50 milyon manevi 20 milyon para istemektedir. Kamuoyuna duyurulur… Bundan sonra ben de açık olmak zorundayım.. Her şeyi yazma hakkım doğmuştur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.