Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 10. etabın ardından – Remco Evenepoel zamana karşı etapta da fark yarattı

İspanya Bisiklet Turu’nun bireysel zamana karşı etabı olan 10. etabını, Quick-Step Alpha Vinyl takımından Remco Evenepoel kazandı. Evenepoel genel klasmandaki avantajını iki buçuk dakikanın üzerine çıkardı. 

İspanya Bisiklet Turu’nun Elche-Alicante arasında koşulan, 30,9 kilometre uzunluğundaki bireysel zamana karşı disiplininde yapılan 10. etabını Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel kazandı. Genel klasman liderliğini de elinde bulunduran genç bisikletçi en yakın rakibi Primoz Roglic ile aradaki farkı da 2:41’e çıkardı. Jumbo-Visma takımından 32 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic 48 saniyelik farkla ikinci sırayı alırken, Quick-Step Alpha Vinyl takımından 27 yaşındaki Fransız bisikletçi Remi Cavagna üçüncü sırayı elde etti. 

10. etabın profili

10. etabın özeti:

UAE Team Emirates takımından Joao Almeida yolu şaşırarak yanlış tarafa döndü:

10. etapta ilk 10 sıra böyle şekillendi:

10. etabın ardından genel klasman ilk 10: 

10. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün ElPozo Alimentacion – Cabo de Gata arasında koşulacak 191,2 kilometre uzunluğundaki 11. etap ile devam edecek.

11. etabın profili

Doğa Üründül’ün sunumu ile Sarper Günsal ve Berkem Ceylan’ın yorumlarıyla geride kalan 10 etabı değerlendirdiği programımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.