Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ öğrencileri ABB önünde stant açarak, “ODTÜ rant yolu” projesinin iptalini istedi

Haber: Barış Yalınkılınç

ODTÜ öğrencileri bugün (1 Eylül) Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde stant açarak projeye neden karşı olduklarını anlattılar ve projenin iptal edilmesi taleplerini yinelediler. ABB eski başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Bilkent-İncek yol projesi, ABB Başkanı Mansur Yavaş döneminde yeniden ihaleye açılmış, bunun üzerine öğrenciler ve mezunlar, projenin iptali taleplerini dile getiren eylemler yapmışlardı.

ABB önüne stant açan ODTÜ’lü öğrenciler projenin iptal edilmesini neden istediklerini anlatan broşürler dağıttılar ve iki gün boyunca bu faaliyetlerini sürdürecekler. Öğrenciler, broşürlerle “halkı bilgilendirmeyi” amaçladıklarını söylediler. 10 soru ve 10 yanıt içeren broşürlerde projenin ne olduğu, trafiği rahatlatıp rahatlatmayacağı, neden ‘rant yolu’ olarak tanımladıkları sorularına verilen yanıtlar yer aldı.

Odtü öğrencileri adına yapılan açıklamada, “Daha önce de rant yolu projesi iptal olmadan çalışmalarımızın bitmeyeceğini söylemiştik. Bugün de ABB önünde halkı bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Yarın da burada olacağız. ve çalışmalarımız rant yolu projesi bitmeden asla durmayacak” denildi.

“Tek talebimiz projenin iptali”

ODTÜ öğrencisi Tunahan Gözlügöl daha önce de ABB önünde bir eylem yapmıştıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Biz eylem yaparken ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çokakoğlu  korsan bir açıklama yapmak istedi ve bizi manipüle etmek istedi. Bugün yine belediye önündeyiz. Halkı bilgilendirmek için buradayız. Tek talebimiz var, bundan sonraki süreçte herhangi bir müzakere olmayacak. Talebimiz ‘ODTÜ Rant Yolu Projesi’nin iptali ve ağaçların kesildiği arazinin rehabilite edilmesi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.