Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu avukatlarla buluştu: “Hukukçuların seçim sürecine katılması, toplumda ‘oylara sahip çıkılır’ duygusunun yaratılması açısından çok kıymetli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, önceki seçimlerde sandık başında görev almış ve önümüzdeki seçimlerde görev alacak avukatlarla, Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde bir araya geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da katıldığı, basına kapalı yapılan etkinliği Medyascope takip etti. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu

Avukatlara gönderilen mesajda, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında seçimlere giderken; sandık başında görev almış/alacak sandığın güvencesi ve vatandaşımızın vereceği her bir oya sahip çıkacak avukatlarımızı, adli yıl açılışı vesilesi ile düzenleyeceğimiz kokteyle davet ediyoruz” denildi.

Katılımcılar arasında çeşitli parti üyesi avukatlar, siyasi parti temsilcileri, baro temsilcileri bulunurken; CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu üyeleri, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek masaları gezerek katılımcılarla sohbet etti. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun alana gelmesiyle etkinlik programı başladı.

Program, Tahir Elçi şahsında katledilen bütün avukatların anılmasıyla başladı. Ardından CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Emre Telci, Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezası alan Avukat Can Atalay’ın etkinliğe gönderdiği mesajı okudu. 

“Belediye başkanı seçildiğimde avukat cübbemi çıkardım”

Programın ilk konuşmasını Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı yaptı. Belediye başkanı seçildiğinde avukat cübbesini çıkardığını söyleyen Odabaşı, “Bugün Dünya Barış Günü, barışın olmadığı yerde hukuk ve adaletten söz edilmez; hukuk ve adaletin olmadığı yerde ise barıştan söz edilmez. Umarım çok kısa bir süre içerisinde hukukun her alanda tecelli edeceği, hukuk devletinin kurallarına herkesin uyacağı ve saygı duyacağı bir siyasi döneme geçeriz. Sizin katkılarınızla bu işi başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek

Şerdil Dara Odabaşı’nın ardından kürsüye İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu çıktı. Demokrasi mücadelesinde avukatların önemine dikkat çeken Durakoğlu, “Demokrasi mücadelesinden asla vazgeçmememiz gerekiyor. Nasıl 24 Haziran seçimlerinde demokrasimizin elimizden alınmasına izin vermediysek, nasıl sandıklara sahip çıktıysak şimdi önümüzde yine böyle bir mücadele alanı var. Ben meslektaşlarıma güveniyorum. Tıpkı 6’lı masanın büyük ölçüde ülkeyi birleştirebildiği gibi, biz de o değerlerde birleşmeyi bileceğiz ve bu anlamda sandıklara sahip çıkarak avukat olmanın gururunu, bu ülkenin demokrasisine sahip çıkarak göstereceğiz” diye konuştu.

“Oylara sahip çıkılır’ duygusunun yaratılması çok kıymetli”

Ardından kürsüye çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, buluşmayı organize eden CHP İl Hukuk Komisyonu’na teşekkür etti ve şöyle konuştu:

“31 Mart ve 23 Haziran süreçlerinde, hepimiz bulunduğumuz yerlerde üzerimize düşenin fazlasını yaparken olduğu gibi yan yanayız. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim ama en önemlisi bugünden sonra, bu ülkenin üzerine çöktürülmeye çalışılan karanlığı yok edeceğimize dair olan inancımızla, önümüzdeki seçime kadar olacak çalışma özverinizden, bugünden itibaren verdiğiniz ve vereceğiniz emeklerden dolayı hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Hukukçuların bu sürece katılımı, seçim süreci ve seçim günü dahil olmak üzere ‘oylara sahip çıkılır’ duygusunun yaratılması ve topluma yayılması açısından çok kıymetli.”

“Avukatlara çok önemli bir görev düşüyor”

Kaftancıoğlu’nun ardından söz alan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, hukukun üstün olduğu bir sistem yaratmak için çalıştıklarını dile getirdi. Erkek, seçimden sonra çoklu baro uygulamasına son verileceğini ve yargının kurucu unsuru olan savunmaya anayasada yer vereceklerini vurguladı.

Erkek aynı zamanda avukatlara çok görev düştüğünü belirtti ve şöyle konuştu:

“Ülkemiz olağanüstü hal döneminde, 16 Nisan 2017 tarihinde suistimalci bir anayasa değişikliğiyle karşı karşıya kaldı ve bir tek adam sistemine savruldu. Bu sistemde adalet olamaz çünkü bağımsız ve tarafsız bir yargı yok. Bunu değiştirebilecek gücümüz var. Bizlere, avukatlara çok önemli bir görev düşüyor. İstanbul yerel seçimlerde Türkiye’ye çok güzel bir örnek oldu. Önümüzdeki ilk seçimde 81 ilde, sandık alanlarında avukatlar olmalı. Bizler bilgilerimizle, özgüvenimizle, hukukçu kimliğimizle seçimlerde güvenliği sağlayacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.