Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener ve İmamoğlu, Çengelköy’de yaşam merkezi açtı | Akşener: “Vatandaşından kopan zihniyetin sonu geldi”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “150 Günde 150 Proje” kampanyası kapsamında hizmete açılan Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için açılış töreni düzenledi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Törende konuşan Akşener “Vatandaşından kopan, gözünün içine bakmayan, içinde ne olduğundan haberi olmayan zihniyetin sonunun geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

İBB’nin “150 Günde 150 Proje” kampanyası kapsamında Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi bugün yapılan törenle hizmete açıldı. Bünyesinde 160 öğrenci kapasiteli kreş, psikolojik danışma merkezi, konferans ve sergi salonları bulunan merkezin açılışına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Engin Altay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü (STK) temsilcileri katıldı. 

“‘150 Günde 150 Proje’ bugün geldiğimiz noktanın ifadesidir”

Açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, merkezin açılışına kadar olan süreçten bahsederek, “Biz göreve başlayalı 3 yılı geçti. Bu süre içerisinde tempomuzu sürekli artırdık ve bugün çok önemli bir noktaya geldik. ‘150 Günde 150 Proje’ bugün geldiğimiz noktanın ifadesidir. Önümüzdeki 1 buçuk yılda 150-200 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 150 projemize bakarsanız içinde sadece büyük mühendislik projeleri değil, hayatın her alanında insana dokunan, toplumsal kalkınma ve adalet adına yapılan çok önemli işler görürsünüz” dedi. 

“Yurt kapasitesinin 5-6 bine çıkarma hedefindeyiz”

Kampanya kapsamında devam eden projelerden bahseden İmamoğlu, devam eden 10’dan fazla altyapı projesi olduğunu belirterek, “Diyeceksiniz ki, ’21.yüzyılda suyu ve doğalgazı olmayan mahallesi mi vardı İstanbul’un?’ Evet, vardı. Bizden önceki yönetimin hiç aklına bile gelmeyen alanlara da değindiğimiz projelerimiz var, örneğin 8 yeni öğrenci yurdumuzu açıyoruz ve 3 bine yakın kapasiteye eriştik. Gençlerimizi bu anlamda İstanbul’da çaresiz bırakmayacağız. Bizim bu ortak bakış açımızın İstanbul’da iktidar olduğu 20-25 yılda hiçbir yurt sorunu kalmazdı. Biz devraldığımızda sıfır olan sayıyı önümüzdeki sene 5-6 binlere çıkarma hedefindeyiz. Bize bütün bunları yapma gücünü veren en başta sayın vatandaşlarımıza, ittifakımıza, sayın Meral Akşener’e ve genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Bir avuç insanın değil, milletin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yönetilmeye başlandığında bu ülkenin de bereketinin nasıl artacağını ve insanların nasıl mutlu olacağını şimdiden hissedebiliyorum” diye konuştu.

“Kurumlar birbiriyle yarışmaz, dayanışma içinde olur”

İmamoğlu dün Avcılar’da yaşanan metrobüs kazası hakkında bilgiler de verdi. Kazanın 18:30 sularında, metrobüs kullanımının en yoğun olduğu saatlerde meydana geldiğini vurgulayan İmamoğlu, 2 saat içerisinde yolun tekrar ulaşıma açıldığını belirterek, “Bu sabah itibariyle belediyemizin teftiş kurullarının talimatımla soruşturma başlattığına, eğer bir ihmal var ise bu konuda gerekli idari uygulamaları yapacağıma dair hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 

“Çok üzülerek bir hususa değinmek istiyorum. Kazadan çok az bir zaman sonra, gencecik çocuklara bir siyasi partinin önlükleri giydirilerek, yalan ifadelerle, Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin isimleri kullanılarak iftira atılmaya gayret ediliyor ve bir siyasi propaganda yapılıyor. Sizin huzurunuzda şu mesajı burdan vermek istiyorum. Siyaset ve oy için her şeyin mübah olduğunun talimat verildiği AK Parti’nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin. Burada bir kaza olmuş. Bu devletin kurumlarını birbiriyle yarıştırmayın. Kurumlar birbiriyle yarışmaz, dayanışma içinde olur. Bu akıl nasıl yerleşir devlete? Bundan kurtulmamız lazım.”

Vatandaşından kopan zihniyetin sonunun geldiğini söyleyebiliriz

Ardından kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB’nin önemli sosyal belediyecilik örnekleri ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin hem insan kaynağı hem ekonomik kaynakları var ancak israf, kayırmacılık, liyakatsizlik gibi pek çok olumsuzluğun kaynakları erittiği, insanları umutsuzluğa sevk ettiği ve maalesef devletin sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz. Buna sebep olan da partili cumhurbaşkanlığı sistemidir” dedi.

Özellikle İstanbul’da derin yoksulluk yaşayan vatandaşların evlerini ziyaret ettiğini belirten Akşener sözlerine şöyle devam etti:

“Dün Ümraniye’deydim. Genç bir kadın yanında bir erkek çocuğuyla geldi. Dedi ki ‘Okul kıyafeti alamadık. Ne yapacağım ben?’. O kadının gözlerinde gördüğüm acıyı keşke smoothie içenler de görebilseydi. Sonrasında bir erkek çocuk geldi. ‘Çantalar çok pahalanmış. Nasıl çanta alacağım?’ diye sordu. Bunlardan o kadar çok var ki. Saray hayatı Türkiye’ye başka bir yaşam dayatıyor. Bir tarafta 5-6 maaş alan, ne yaptığı belirsiz danışmanlar; diğer tarafta babasının çanta alamadığı ve bu durumu kendisi çözmeye çalışan 12-13 yaşında çocuklar. ‘Onlar gelirse kesilir’ dedikleri sosyal yardımlar, o kadar yandaşlar üzerinden yürür olmuş ki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyor bile. Kaynaklarının berhava edildiği, insanlarının görülmediği ve ‘Fakir var, açlık var.’ dediğinizde yalancılıkla suçlanılan bir Türkiye var bugün. Bu ne demek biliyor musunuz? Yolun sonu görünüyor demek. Vatandaşından kopan, gözünün içine bakmayan, içinde ne olduğundan haberi olmayan zihniyetin sonunun geldiğini söyleyebiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.