Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (298): 19. yüzyıl tarihini sanatla düşünmek

Şehir Hepimizin’de bu hafta konuğumuz, akademisyen, yazar Sezen Ünlüönen ile 19. yüzyıl tarihini, devrin sanat eserleri ve edebiyatı üzerinden düşünüyor, konuşuyoruz.

Özellikle Sanayi Devrimi ve ardından gelen Viktorya Dönemi ile birlikte bütün dünyada sanat, edebiyat ve tarih arasındaki sınırlar daralırken bu durumun edebî metinlerde de kendisine ciddi karşılıklar bulduğunu biliyoruz. Programda, kırsaldan kente göçün giderek arttığı sürecin metinlerdeki izini sürerek, 19. yüzyılda tarihi sanatla düşünüyor, devrin edebiyat metinlerinde sanat eserlerine nasıl yer verildiğini irdeliyoruz. Konuya hem 19. yüzyıl Türk edebiyatı üzerinden, özellikle de Servet-i Fünûn kuşağı üzerinden hem de konuğumuzun çalışma deneyimlerinden yola çıkarak Viktorya Dönemi İngiliz edebiyatı üzerinden yaklaşıyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.