Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden Mustafa Yücel hakkında iddianame hazırlandı – Beş yıla kadar hapsi isteniyor

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden aşı karşıtı saldırgan Mustafa Yücel hakkında iddianame hazırladı. Başsavcılık, iddianamede Mustafa Yücel’in pazarladığı ürünün Sağlık Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu kayıtlarında yer almadığı ve tıp fakültesi diplomasının bulunmadığını belirterek, “ruhsatsız olarak müstahzar satmak, sattırmak ve imal etmek” suçlamasıyla bir yıldan beş yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği’nin Prof. Dr. Esin Şenol’u tehdit eden aşı karşıtı saldırgan Mustafa Yücel hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin iddianame hazırladı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mustafa Yücel’in “ruhsatsız olarak müstahzar satmak, sattırmak ve imal etmek” suçlamasıyla cezalandırılması ve belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması talep edildi. 

Tıp fakültesi diploması yok

İddianamede, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun kayıtlarında aşı karşıtı saldırgan Yücel’in tıp fakültesi diploması bulunmadığı ve hekim olmadığı buna rağmen sağlık hizmetine ilişkin beyanlarda bulunarak ruhsatsız ürünler pazarlayarak suç işlediği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı:

…Türkiye’de resmi kayıtlarda lise mezunu göründüğünü ikrar ettiği, Sağlık Bakanlığı kayıtlarında şüpheliye ait tasdikli ve tescilli tıp diploması veya denklik belgesi olmadığı, şüphelinin sosyal medya hesaplarında kanser tedavisine yönelik açıklamalar yaptığı ve tıbbi tedaviye gereksinim duyanlara ‘invisaur’ adını verdiği ruhsatsız ürünlerden pazarladığı, şüphelinin sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlarında tedavisi ve ilacı sayesinde kanserden kurtulduğunu belirten hastalara ait görüntüleri paylaştığı nazara alındığında; şüphelinin hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunduğu anlaşılmaktadır.”

Sağlık Bakanlığı kaydı yok

“…Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 15/04/2022 tarihli yazısında; Sağlık Bakanlığı kayıtlarında Mustafa Yücel ‘in eğitim ve tescil bilgilerine rastlanılmadığının, tabip veya uzman tabip olarak tescil için herhangi bir müracaatının bulunmadığının belirtildiği, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 26/04/2022 tarihli yazısında; Mustafa Yücel adına, Sağlık Bakanlığı Çekirdek Kaynak Yönetim Sisteminde 29158 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği mucibince, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında düzenlenen ve Sağlık Bakanlığınca tescil edilen herhangi bir sertifikanın veya kaydının olmadığının tespit edildiği…”

“Şüphelinin “invisaur” adını verdiği ürüne ilişkin olarak ise…ürünlere ait ürün izin belgesi, geleneksel bitkisel tıbbi ürün ruhsatı veya ilgili daire başkanlığınca sürdürülen ruhsat başvurusu da dâhil olmak üzere herhangi bir iş ve işlemin bulunmadığının tespit edildiği…”

Ne Olmuştu?

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya dana dili bırakıldığını ve “susturulmakla” tehdit edildiğini 29 Temmuz’da sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hekimler, Türkiye’nin dört bir yanında Şenol’a destek veren açıklamalar yapmıştı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı da Türk Tabipleri Birliği’nin suç duyurusu üzerine Şenol’u tehdit eden Mustafa Yücel hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.