İstanbul Bienali, bu yıl 17 Eylül-20 Kasım’da düzenlenecek. 17.İstanbul Bienali, bienal mekanlarında Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Buluşmada İstanbul Bienali’nin ana sponsoru Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ezcacıbaşı, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte bienalin küratörleri Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh yer aldı.
1987’den bu yana düzenlenen “İstanbul Bienali”nin basın toplantısında konuşma yapan Bülent Eczacıbaşı, ‘’Bienal aracılığıyla sanatçıların yeni üretimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Mekana özgü üretimleri ve yurt dışından sanatçıların burada yeni iş birliği geliştirmelerini teşvik ediyoruz” dedi.
Sanat alanındaki gelişmeleri İstanbul’a getirme amaçlarını vurgulayan Ezcacıbaşı şunları söyledi: ‘’Sanatçılar ile etkileşim olanaklarını yaratıyor ve ülkemizin uluslararası bağlarını güçlendiriyoruz, bienalin kapılarını tüm izleyicilere ücretsiz olarak açıyor, yüzbinlerce kişinin kültür-sanata erişiminin önünü açıyoruz.”
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise bienale desteklerinin süreceğini ve güncel sanatın kapılarını izleyicilere ücretsiz olarak açacaklarını dile getirerek 2036’ya kadar olan Koç Holding sponsorluğunun on yıl daha uzatıldığını açıkladı.
Bienalin küratörleri, Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Tek ile İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ise bienal hakkında bilgi paylaştı.
17. İstanbul Bienali hakkında
17. İstanbul Bienali, ölçeği, yöntemi ve hedefleri açısından bundan önce gerçekleşen bienallerden farklılaşıyor. İki yılı aşkın süredir dünyanın farklı bölgelerinde benzer sorunlara çözüm üretmek için çalışmalar yürüten, farklı alanlardaki katılımcıları bir araya getiren bienal, etkileşimi besleyen ve güçlendiren uzun vadeli etki üretmeyi amaçlıyor.
17. İstanbul Bienali sergileri nerelerde?
17. İstanbul Bienali, Beyoğlu, Kadıköy ve Fatih’te yoğunlaşan ve pek çoğu ilk kez bienal kapsamında sergi mekânı olarak kullanılacak 12 mekâna yayılacak. Sergiler, geleneksel müze ve sergi mekânlarının yanı sıra bir hat ve cilt atölyesi, Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan 16. yüzyıldan kalan bir hamam, 20 yılı aşkın süredir kullanılmayan bir Rum okulu, Taksim Meydanı’nın altındaki metro tüneli ve bir bitki bahçesinin de aralarında bulunduğu mekânlarda gerçekleşecek.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Ayrıca bienal, işbirliği yapılan 50’yi aşkın kitapçı, sahaf, hastane, huzurevi, kafe, metro durakları ve bir radyo istasyonunda izleyiciyle buluşacak.
17. İstanbul Bienali’nde ziyaretçileri neler bekliyor?
17. İstanbul Bienali’nin ziyaretçilerini sanatçıların dışında düşünür, yazar, şair, araştırmacı, mimar, radyo programcısı, balıkçı, aktivist, stand-up komedyeni, şef, etnomüzikolog, ornitolog, deniz bilimci, kukla ustası, müzisyen ve daha pek çok farklı alandan uzman isimlerin katılımıyla yürütülen özel projeler bekliyor. Bienal kapsamında açık hava gösterileri, performanslar, buluşmalar, konuşmalar ve film gösterimleri de düzenlenecek.