Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

17. İstanbul Bienali’nin programı tanıtıldı

İstanbul Bienali, bu yıl 17 Eylül-20 Kasım’da düzenlenecek. 17.İstanbul Bienali, bienal mekanlarında Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Buluşmada İstanbul Bienali’nin ana sponsoru Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ezcacıbaşı, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile birlikte bienalin küratörleri Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh yer aldı.

Bülent Eczacıbaşı

1987’den bu yana düzenlenen “İstanbul Bienali”nin basın toplantısında konuşma yapan Bülent Eczacıbaşı, ‘’Bienal aracılığıyla sanatçıların yeni üretimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Mekana özgü üretimleri ve yurt dışından sanatçıların burada yeni iş birliği geliştirmelerini teşvik ediyoruz” dedi.

Sanat alanındaki gelişmeleri İstanbul’a getirme amaçlarını vurgulayan Ezcacıbaşı şunları söyledi: ‘’Sanatçılar ile etkileşim olanaklarını yaratıyor ve ülkemizin uluslararası bağlarını güçlendiriyoruz, bienalin kapılarını tüm izleyicilere ücretsiz olarak açıyor, yüzbinlerce kişinin kültür-sanata erişiminin önünü açıyoruz.”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise bienale desteklerinin süreceğini ve güncel sanatın kapılarını izleyicilere ücretsiz olarak açacaklarını dile getirerek 2036’ya kadar olan Koç Holding sponsorluğunun on yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Ömer Koç

Bienalin küratörleri, Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Tek ile İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ise bienal hakkında bilgi paylaştı.

17. İstanbul Bienali hakkında

17. İstanbul Bienali, ölçeği, yöntemi ve hedefleri açısından bundan önce gerçekleşen bienallerden farklılaşıyor. İki yılı aşkın süredir dünyanın farklı bölgelerinde benzer sorunlara çözüm üretmek için çalışmalar yürüten, farklı alanlardaki katılımcıları bir araya getiren bienal, etkileşimi besleyen ve güçlendiren uzun vadeli etki üretmeyi amaçlıyor.

Amar Kanwar, Bülent Eczacıbaşı, Bige Örer, Ömer M. Koç, Ute Meta Kanwar, David Teh

17. İstanbul Bienali sergileri nerelerde?

17. İstanbul Bienali, Beyoğlu, Kadıköy ve Fatih’te yoğunlaşan ve pek çoğu ilk kez bienal kapsamında sergi mekânı olarak kullanılacak 12 mekâna yayılacak. Sergiler, geleneksel müze ve sergi mekânlarının yanı sıra bir hat ve cilt atölyesi, Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan 16. yüzyıldan kalan bir hamam, 20 yılı aşkın süredir kullanılmayan bir Rum okulu, Taksim Meydanı’nın altındaki metro tüneli ve bir bitki bahçesinin de aralarında bulunduğu mekânlarda gerçekleşecek.

Ayrıca bienal, işbirliği yapılan 50’yi aşkın kitapçı, sahaf, hastane, huzurevi, kafe, metro durakları ve bir radyo istasyonunda izleyiciyle buluşacak.

17. İstanbul Bienalinde ziyaretçileri neler bekliyor?

17. İstanbul Bienali’nin ziyaretçilerini sanatçıların dışında düşünür, yazar, şair, araştırmacı, mimar, radyo programcısı, balıkçı, aktivist, stand-up komedyeni, şef, etnomüzikolog, ornitolog, deniz bilimci, kukla ustası, müzisyen ve daha pek çok farklı alandan uzman isimlerin katılımıyla yürütülen özel projeler bekliyor. Bienal kapsamında açık hava gösterileri, performanslar, buluşmalar, konuşmalar ve film gösterimleri de düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.