Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Akşener’e cumhurbaşkanı adaylığı için “Beni unutmayın” dedi

İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, Bolu Belediyesi yeni itfaiye binası açılış töreni için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile bir araya geldi. Açılışta konuşan Özcan, Akşener’e cumhurbaşkanlığı için “Beni unutmayın” çağrısı yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’nın daveti üzerine belediyenin yeni itfaiye binası açılış törenine katıldı. Törende konuşan Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı’ndaki icraatlarını sayarken mülteci konusuna da değindi. Bolu Belediyesi’nin mali anlamda büyüdüğünü belirten Özcan, ekonomiyi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den daha iyi yönettiğini savundu. Kendisinin “ırkçı” olmadığını belirten Özcan, girdiği bütün seçimleri kazandığını hatırlattı. Altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için “Beni unutmayın” diyen Özcan, İYİ Parti liderine şöyle seslendi:  

“Bolu’da bir kardeşiniz var, sekiz yıllık devlet deneyimi var, girdiği seçimlerin hepsini kazanmış, aklınızda bulunsun.”

Özcan’a anında cevap

Törene katılan ve bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise Özcan’a cevap olarak şunları söyledi: 

“Tanju Başkan bize Bolu’da lazım. Bolulular, Tanju Başkan’ı bırakmak istemezsiniz değil mi?”

Akşener’den Özcan’a, “Seni unutmayacağım”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının Türkiye’nin 13’ncü cumhurbaşkanı olacağını belirtirken, Özcan’ın “Beni unutmayın” çağrısına esprili şekilde cevap verdi: “Tanju Bey’i vitesi yükseltmiş gördüm. Şimdi herkesi komaya sokayım. Unutmayacağım.” 

Özcan, daha önce de Twitter hesabı üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunmuştu.

Özcan’ın durumu 26 Eylül’de kesinleşecek

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir meclis toplantısında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” sözleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) 22 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan hakkında henüz karar çıkmadı. Dosya, 26 Eylül’deki YDK toplantısına ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.