Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arnavutluk, FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen iki okulu kapattı

Arnavutluk hükümeti, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki okulu kapattı. Kapatılan kurumların yöneticileri ise kararın siyasî olduğunu söyledi.

Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Mehmet Akif Türk Koleji ve Turgut Özal okul ağına bağlı Zübeyde Hanım Anaokulu, FETÖ iltisaklı oldukları gerekçesiyle hükümetin kararı doğrultusunda kapatıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022’nin başında ziyaret ettiği Arnavutluk’ta Başbakan Edi Rama ile görüşmüş, ardından basın toplantısında şunları söylemişti:

“Dost ve kardeş ülke Arnavutluk’ta FETÖ’nün halen faaliyet alanı bulabilmesi, evlatlarını şehit veren milletimizi derinden yaralamaktadır. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk’taki FETÖ yapılanmasına karşı daha somut, kararlı ve hızlı adımlar atılması en samimi beklentimizdir.”

Mehmet Akif Türk Koleji’nin neden kapatıldığına dair bir gerekçe paylaşılmazken, okul personelinden tüm öğrencilerin nakli için gerekli dosyaları hazırlanması istendi. Nakil işlemlerinin masrafı ise Arnavutluk hükümetince karşılanacak.

Arnavut medya kuruluşu Top Channel’e göre, başkent Tiran’da yer alan okul, Fethullah Gülen’in desteklediği Gülistan Vakfı’nın bir parçası. Arnavutluk hükümetinin okulları kapatma kararı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in danışmanı olduğu iddia edilen Emre Olur’un ülkeden sınır dışı edilmesinden bir hafta sonra geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.