Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu partililere sordu: “Gerçekten benimle misiniz, artık karar verin”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yasama yılının açılmasından önce parti yöneticilerine ve milletvekillerine “Şunu  artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz?” diye sordu. “Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiğini görüyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Artık karar verin, bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz” deyince partililer, ayağa kalkarak ve alkışlayarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) parti grubu seçimlerden önceyi son yasama yılı öncesinde, her yasama yılı öncesinde yaptığı gibi bu yıl da kampa girerek yapılacak çalışmaları değerlendiriyor. Geçen yıllarda Ankara’ya yakın olması nedeniyle Abant’ta yapılan kamp, bu yıl İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenleniyor.  

Toplantı, İzmir’in kurtuluşu nedeniyle 9 Eylül’de düzenlenen konserdeki sözlerinin ardından iktidarın hedefi haline gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek için Seferihisar’a alındı. Soyer, büyükşehir belediye başkanı olmadan önce iki dönem Seferihisar belediye başkanlığı yapmıştı.

CHP, 27. Dönem 5. Yasama yılı öncesinde, İzmir-Seferihisar’da kampa girdi. “İktidar kampı” olarak belirtilen kampın açılışında, ev sahibi olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açılış konuşması yaptı. Soyer sahneye, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Bugünlerde birileri ona çok takmış, buyurun” sözleriyle çağırıldı.

Benimle misiniz, karar verin”

Kılıçdaroğlu, CHP grubunun iki günlük toplantısının başlangıcında konuştu ve parti yöneticilerine, milletvekillerine ve partililere “Ben ilerlemeye kararlıyım. Benimle misiniz?” diye sordu. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine salonda bulunanlar ayağa kalkarak ve alkışlayarak Kılıçdaroğlu’na desteklerini gösterdi. CHP lideri partililere şöyle seslendi:

“Bazen çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bu herkesi ezen sisteme bir şekilde direnmek zorundayız. Beraber direnmek zorundayız. Zorundayız ki bizden sonra geleceklere güzel bir Türkiye bırakabilelim. Karşımızda bu ülkenin insanının geleceğini, ahlakını, adaletini yok etmeye çalışan bir saray iktidarı var. Bu saray iktidarı artık memlekete verecek bir şeyi olmadığını biliyor. Oligarklarıyla, beslemeleriyle, havuz medyasıyla çalışıyor. Onlar milyar dolarlar kazanıyorlar. O bütün bunları maddi güçle yapmaya çalışsın. Biz cesaretle çalışıp yolumuza devam edeceğiz. Bu tabloyu düzeltmek zorundayız. “

“Hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez”

“Ben ilerlemeye kararlıyım. Hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez, bu ülkeyi seven insanların gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte büyüyor. Buna inanın. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Artık karar verin, bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz?”

“Artık sormamız gereken soru: 203 milyar dolar nerede?”

Kılıçdaroğlu, Türk Lirası’nın değer kaybettiğini ve Merkez Bankası’nın görevini yapmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Hatırlarsanız ‘128 milyar dolar nerede’ diye afişler asmıştık ve bu konuda geniş kitlelerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. 128 milyar dolar buharlaştı ama yılbaşından bu yana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru: ‘203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi, kimlere arka kapıdan satıldı? Merkez Bankası neden bu süreçte devre dışı bırakıldı?

“AKP vatandaşla konuşamıyor, devlet memurlarını görevlendiriyor”

AKP milletvekilleri, il başkanları ve kadın kollarının artık vatandaşla bir araya gelemediğini, vatandaşlarla iletişim kurmaları için devlet memurlarının görevlendirildiğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Devlet memurlarına bu işi yaptırmak istiyor. Devlet memurlarına, ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın çalışanları, sizleri hanenizi ziyaret ederek bir bardak suyunuzu içecek, bir demlik çayınızı içecek. Kah derdinizi dinleyecek kâh sohbetinize eşlik edecek’ diyorlar. Hani senin milletvekillerin gidiyordu, hani il başkanların, kadın kolların gidiyordu, evlere giriyordu. Giremiyor. Ne yapıyorlar? Devlet memurlarını görevlendiriyorlar, ‘Siz gidip anlatın’ diye. Devlet memurları sarayın kölesi değildir. Devlet memurları, devletin memurlarıdır ve bunun gereğini yapmak zorundadır. Buradan o devlet memuru arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Siz sarayın memuru değilsiniz, siyasi partinin memuru da değilsiniz. Siz onurlu Türkiye Cumhuriyeti’nin memurlarısınız. Sarayın memurları, savcıları, hâkimleri ayrı, onurlu Türkiye Cumhuriyeti’nin memurları ayrı. İkisini birbirinden ayırıyoruz. Biz devletin saygınlığını koruyan bütün memurları devletin baş tacı yapacağız, bunu devlet memuru arkadaşlarımın bilmesini isterim.”

Soyer, “Sonuna kadar sizinle beaberiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de konuşmasında, “Bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek” diyerek Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Soyer şöyle devam etti:

“Varlığınız ve liderliğinizden ilham alıyor, moral buluyor, güç buluyor, çalışma azmi buluyoruz. Ayağınıza taş değmesin. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber bizi geleceğe taşıyacak yolculuğunuzda yorgunluk yılgınlık olmamasını diliyoruz. Arkanızdayız, sonuna kadar sizinle beraberiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.