Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yasak Elma NBA: Boston Celtics’in koçu Ime Udoka, yaşadığı yasak ilişki sebebi ile takımdan uzaklaştırıldı

NBA’de geçen sezonun finalisti Boston Celtics’in koçu Ime Udoka, kulüp personeli bir kadınla yaşadığı yasak ilişki sebebiyle “1” yıl süreyle görevinden uzaklaştırıldı. Udoka’nın cezası boyunca takımın başına asistan koç Joe Mazzulla geçecek.

Koçluk kariyerinin ilk yılında Boston Celtics ile NBA finaline yükselen 45 yaşındaki Ime Udoka, kulüp tarafından ciddi bir disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya kalmıştı. Soruşturma sonucunda Udoka, kulüp personeli olduğu bilinen bir kadınla ilişki yaşaması nedeniyle bir yıl takımdan uzaklaştırma cezası aldı. 

Celtics kulüp yönergeleri gereğince kulüp çalışanı iki kişinin ilişki yaşamasına izin verilmiyor. Bu nedenle organizasyon yönergelerini ihlal eden Ime Udoka, bir yıl boyunca takımdan uzak kalacak. Udoka’nın yerine bu görevi takımın asistan koçu Joe Mazzulla üstlenecek. 

Ime Udoka’nın aldığı ceza sonrasında yaptığı açıklama: “Tüm Celtics organizasyonu, oyuncular, taraftarlar ve ailemden onları hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilemek istiyorum. Takımı böyle zor bir duruma soktuğum için üzgünüm ve almış oldukları kararı kabul ediyorum. Olayla ilgili herkese olan saygımdan, bu konuda başka yorum yapmayacağım.”

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.