Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’tan açıklama: “Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum”

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bir kez daha “demokratik siyasette ısrar” ve “barış” vurgusu yapan Demirtaş, “Kimse geri adım atmamızı beklemesin” mesajını verdi.

Edirne Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla demokratik siyaseti savunma konusunda geri adım atmayacaklarını vurguladı. Demirtaş, “Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin. Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz. Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız” mesajını paylaştı.

Selahattin Demirtaş ardından üç tweet daha atarak “Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş, 26 Eylül’de Mersin’deki polisevine yapılan saldırının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Mersin’deki silahlı saldırıyı kınamış ve “Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim” mesajını paylaşmıştı.

Buldan ve Sancar’dan 7 Haziran-1 Kasım vurgusu

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da yayınladıkları yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak, şöyle demişti:

“Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz. Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir. Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz. HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz.”

Saldırıyı üstlenen PKK ise açıklamasında saldırıya yönelik eleştiride bulunanları halkın değerlerinden uzak olmakla eleştirmişti.

Ne olmuştu?

Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki polisevine 26 Eylül gecesi düzenlenen saldırıda polis memuru Sedat Gezer yaşamını yitirmiş, biri polis dört kişi de yaralanmıştı. İki saldırgan kendilerini havaya uçururken, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli, silahıyla birlikte gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştirenlerin iki saldırgandan birinin “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan olduğunu duyurmuştu.

Dilşah Ercan’ın CHP’nin 2012 yılındaki “Tutuklu Gazeteciler” raporunda yer alması iktidar tarafından gündeme getirilmişti.

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci, siyasetçi diye sahip çıktığı kesimlere çıkar” demişti.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise raporun 2012 yılında hazırlandığına dikkat çekmişti.

CHP saldırının sorumlularının bulunmasını için suç duyurunda bulunacağını açıklarken, HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş saldırıyı kınamış, “şiddete karşı çıkarak demokratik siyaseti savunacakları” mesajını vermişti.

Saldırıyı üstlenen PKK, saldırıyı gerçekleştirenler arasında “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan’ın olmadığını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.