Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’tan yeni açıklama: “‘Demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çaba”

Cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Demokratik siyasette ısrarcıyız” sözlerinin ardından başlayan tartışmayla ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Demirtaş, sosyal medya hesabında “‘Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden, HDP’den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır. Halkımız da tüm çevreler de şundan emin olsunlar ki, biz hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyüteceğiz” diye yazdı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

“‘Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden, HDP’den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama bir çabadır, tamamen anlamsızdır” diye yazan Demirtaş, “Halkımız da tüm çevreler de şundan emin olsunlar ki, biz hep birlikte demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyüteceğiz” dedi.

Demirtaş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Halkımız ve dostlarımız gönüllerini ferah tutsunlar, karşıtlarımız da başka kapıya baksınlar, onlara burdan ekmek çıkmaz. Mücadelemize zarar verecek hiçbir tartışmanın tarafı olmadan sadece HDP’yi ve kazanımlarımızı büyütmeye yoğunlaşalım.”

İzle: Hani “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek”ti 

İzle: Ruşen Çakır’ın izleyicilerle ortak yayını: Demirtaş ne yapmak istiyor? Ne yapabilir?


Oku: Ruşen Çakır yazdı: Demirtaş, Öcalan’ın yerini mi alacak?


Oku: Demirtaş’tan açıklama: “Mahallenin ‘delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi’ ya da karşı mahallenin ‘teröristi, katili’ olarak yaftalanmayı göze alıyorum”


Oku: Mersin’de polisevine saldırı | Demirtaş ve HDP saldırıyı kınadı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.