Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu

2022 Nobel Kimya Ödülü’nü Stanford Üniversitesi’nden Carolyn R. Bertozzi, Kopenhag Üniversitesi’nden Morten Meldal ve Scripps Araştırma’dan Barry Charpless kazandı. 

Tıp ve fizikten sonra kimya alanında da Nobel ödülü sahiplerini buldu. 2022 Nobel Kimya Ödülü’ne, molekülleri bir araya getirirken yaptıkları çalışmalar” ve “çiftdikgen kimyası üzerindeki araştırmaları” nedeniyle Carolyn Bertozzi, Morten Meldal ve Barry Sharpless layık görüldü. Üç bilim insanı 10 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 915 bin dolar) tutarında para ödülünün de sahibi oldu.

Nobel Tıp Ödülü’nü Svante Paabo kazanırken, dün (4 Ekim) de Alain Aspect, John F. Clauser ve Anton Zeilinger Nobel Fizik Ödülü’nü paylaşmıştı.

Nobel Edebiyat Ödülü yarın (6 Ekim), Nobel Barış Ödülü cuma günü (7 Ekim) sahibini bulacak. Gelecek pazartesi günü (10 Ekim) ise Nobel Ekonomi Ödülü’nün kazananı açıklanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.