Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan iki hasta hükümlünün cezasını kaldırdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan iki hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi. Demans hastası Aysel Tuğluk ise hakkındaki tahliye kararına karşın başka bir dosyadan tutuklu bulunduğu gerekçesiyle halen cezaevinde tutuluyor. 

Resmi Gazete’de bugün (7 Ekim) yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarına göre “uyuşturucu madde ticareti yapmak”“satmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak” ve “silahla tehdit” suçlarından hüküm giyen Hasan Şen’in (54) kalan cezası, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “sürekli hastalık” raporu nedeniyle kaldırıldı. 

“Uyuşturucu madde ticareti yapmak”

Hasan Şen, 2018 yılında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan ayrı ayrı 10 yıl 5 ay hapis ve 100 TL adli para cezası ile 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Şen’in, 2015’te Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesince “satmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve bin TL adli para cezası bulunuyordu. Şen’in ayrıca, 2020’de Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesince “silahla tehdit suçundan” 1 yıl 8 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Kocaeli İnfaz Hâkimliği 23 Haziran 2021’de, tüm cezaları kesinleşen Şen’in toplam 23 yıl 19 ay hapisle cezalandırılmasına  karar vermişti. 

“Sürekli hastalık ve sakatlık hali”

Erdoğan, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 2018’de İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince 7 yıl 6 ay hapse mahkum edilen polis Bilal Konakci’nin (45) kalan cezasının kaldırılmasına da ATK’nın “sürekli hastalık ve sakatlık hali” raporu nedeniyle karar verdi. Konakci 20 Aralık 2016’da ise Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / PDY kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Aysel Tuğluk tahliye kararına karşın hapiste

Kobani davasında yargılanan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise hakkında 6 Ağustos’ta verilen tahliye kararına karşın Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuluyor.
ATK, demans hastası Aysel Tuğluk’a 14 Temmuz’da üçüncü kez “Cezaevinde kalabilir” raporu vermişti. Tuğluk’un durumu hakkında 15 Eylül’de katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise “Sağlık durumu yeniden değerlendirilecek” demişti. Aysel Tuğluk’un abisi Alaattin Tuğluk, kardeşinin son olarak 16 Eylül’de ATK’ya götürüldüğünü ve rapor beklediklerini söylemişti.



Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.