Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaftancıoğlu, “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışmasının yeni verilerini açıkladı: “2 milyon 622 bin hane ziyaret edildi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışması ilk ayağının ikinci verilerini kamuoyu ile paylaştı. Kaftancıoğlu, milletvekilleri, meclis üyeleri ve parti üyeleri olarak 2 milyon 622 bin 459 hanenin kapısını çaldıklarını söyledi.   

Kaftancıoğlu: “2 milyon 622 bin 459 hane CHP örgütü tarafından ziyaret edildi” 

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Kaftancıoğlu, İstanbul milletvekilleri ve il örgütünün yürüttüğü “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışmasının sonuçları hakkında bilgi verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kaftancıoğlu, “80 Günde Devr-i Alem” başlıklı saha çalışmasının ilk ayağının ikinci verilerini kamuoyuyla şöyle paylaştı:

“‘Umut Kapınızı Çalacak’ diyerek başlattığımız ’80 Günde Devr-i Alem’ çalışmamız kapsamında İstanbul’da bulunan 4 milyon 502 bin 560 hanenin dün gece saat 23.00 itibarıyla 2 milyon 622 bin 459’u Cumhuriyet Halk Partisi örgütü tarafından ziyaret edildi ve kapılar tek tek çalındı. Bizler genel başkanımızdan başlayarak örgütlü üyelerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz uzun lafın kısası Cumhuriyet Halk Partili bütün üyelerimizle birlikte çalışıyoruz.”   

“27. dönemde 3 bin 638 araştırma önergesi verdik”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “27. dönemde 3 bin 638 araştırma önergesi verdik. TBMM’de 27. dönemde sadece 11 araştırma komisyonu kuruldu. Milletin derdiyle dertlenmeyen Meclis, Meclis değildir” diyerek iktidarı eleştirdi. Altay, “CHP olarak 2 bin 323 kanun teklifi verdik. Anayasallıktan da kopmadık. Parlamento öyle bir hal aldı ki çıkan kanunların neredeyse tamamı anayasaya aykırı. Çıkan kanunların neredeyse tamamı 500 bin hane için çıkıyor” dedi.

Altay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati arasındaki “metrolara kredi onayı” diyaloğuna da şöyle değindi: 

“İstanbul’un ve Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok. Çalınan, yağmalanan milletin, fakir fukaranın rızkıdır. Metro için kredi bulmuş, onay vermiyor. Bakanı arayıp rica ettim. Melen Barajı; istiyorlar ki ‘İstanbul susuz kalsın, Ekrem İmamoğlu’na kara çalalım’ diyorlar. CHP, ‘siyaset bana ne verecek’ diye değil, ‘ben insanlara ne vereceğim’ diye bakan bir partidir. Hep birlikte, el ele omuz omuza bu harami saltanatına son vermekte kararlıyız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.