Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP “Yaşlılara Yönelik Sosyal Politikalar Çalıştayı” düzenledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından düzenlenen “Yaşlılara Yönelik Sosyal Politikalar Çalıştayı” dün (8 Ekim) Ankara’da parti genel merkezinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın düzenlediği “Yaşlılara Yönelik Sosyal Politikalar Çalıştayı”, Ankara’da parti genel merkezinde yapıldı. Dünkü (8 Ekim) çalıştaya sağlık, sosyal hizmetler, yerel yönetimlerle ilgili sivil toplum kuruluşları katıldı.

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, çalıştayın açılış konuşmasında “2021 yılında 65 yaş üstü bireylerin oranı yüzde 9,7’ye ulaşmıştır. Ülkemiz artık ‘yaşlı ülke’ kategorisindedir. Yaşlılar, çoklu krizler yaşayan ülkemizde bu sorunları çok daha şiddetli hissetmektedir. Çalıştayı tam da bu nedenlerle düzenledik. Yaşlılara dair en önemli sorunun hayata aktif ve adil katılım hakkı olduğuna inanıyor ve diğer konulara bu perspektiften bakıyoruz” dedi.

Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ülke genelindeki yoksulluk oranının yaşlı nüfus için 2020 yılında yüzde 16,7 olduğunu açıkladı. Kadınların erkeklere kıyasla daha yoksul olduğunu belirten Taşkın, “Ülkemizde emekli, dul ve yetim maaşı alan yaklaşık 13 milyon 800 bin yurttaş var. 823 bin yaşlı birey de hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için yaşlılık maaşı alıyor. Emeklilerin önemli bir bölümünün maaşı asgari ücretin altında. Sayıyı bilmiyoruz çünkü SGK bu veriyi paylaşmıyor” diye konuştu.

CHP’nin yoksullukla mücadele stratejisinin üç bileşeninden de bahseden Taşkın, bunların Aile Destekleri Sigortası (ADS), Sosyal Hizmetler Devrimi ve Kadın İstihdamı olduğunu söyledi.

Çalıştayda sağlıklı ve aktif yaşlanmanın anlamı, yaşlanan nüfus için önemi, yaşlılara yönelik evde bakım hizmetlerinin işlevselliği değerlendirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.