Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, Voleybol Dünya Şampiyonası’na çeyrek finalde veda etti: ABD 3-0 Türkiye

Polonya’da düzenlenen Dünya Voleybol Şampiyonası’nın çeyrek final mücadelesinde, A Milli Kadın Voleybol Takımı, Amerika Birleşik Devletleri’ne 22-25, 15-25 ve 20-25’lik setlerle 3-0 mağlup oldu. 

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Dünya Voleybol Şampiyonası’nın çeyrek final mücadelesinde Filenin Sultanları, Amerika Birleşik Devletleri’ne 22-25, 15-25 ve 20-25’lik setler 3-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. 

Karşılaşmanın ilk setine Drews ve Frantti’nin servis turlarında yakaladığı seriler ile iyi başlayan ABD, 8-3’lük üstünlük yakaladı ve koç Guidetti molasını kullandı. Mola dönüşünde farkı kapatan Filenin Sultanları, Zehra ve Ebrar’ın etkili oyunları ile skoru 10-10’da eşitledi ve bu kez ABD koçu molasını kullandı. İkinci mola dönüşünde de Hande’nin sayıları ile seri yakalayan Ay-Yıldızlılar skoru 13-11’e getirerek maçta ilk kez öne geçti. Devamında Washington’ın servis turunda seri yakalayan ABD 19-17’lik skorla tekrar öne geçti ve koç Giovanni Guidetti ikinci molasını kullandı. Mola dönüşünde avantajını arttıran ABD skoru 23-19’a getirdi. Son bölümde pes etmeyen Filenin Sultanları skoru 24-22’ye getirse de, ABD seti 25-22 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Filenin Sultanları 3-0 üstünlük yakaladı. Ancak geri dönen ABD 12-9 ile öne geçti. Washington’ın sayıları ile farkı daha da açan ABD skoru 17-12’ye getirdi ve koç Guidetti bu sette ilk molasını kullandı. Mola dönüşünde etkisini daha da artıran ABD skoru 23-14’e getirdi ve koç Guidetti bir kez daha mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde de avantajını değerlendiren ABD seti 25-15 kazanarak, durumu 2-0’a getirdi. 

Üçüncü sete de iyi başlayan ABD olurken, 2-0 geride olmanın da etkisiyle konsantrasyon kaybı yaşayan Filenin Sultanları, yaptığı basit hatalarla 11-5 geri düştü ve koç Guidetti bir kez daha mola kullandı. Mola dönüşünde Ebrar’ın sayıları ile skoru 12-9’a getirerek farkı 3 sayıya kadar indiren Filenin Sultanları, ABD koçuna molasını aldırdı. Mola dönüşünde 4-0’lık seri ile farkı tekrar açan ABD olurken, koç Guidetti tekrar mola kullandı. Son bölümde avantajını koruyan ABD seti 25-20 karşılaşmayı da 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Filenin Sultanları’nda Ebrar Karakurt 16 sayı ve Zehra Güneş de 11 sayı kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise Alexandra Frantti 18 sayı, Andrea Drews 14 sayı ve Kelsey Robinson da 10 sayı ile oynadı.

Zehra Güneş ABD’ye mola aldırıyor:

Bir garip ralli:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.