Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı Masa’nın toplantı tarihi hâlâ belli değil

Altılı Masa’nın çalışmalarını hızlandırarak 15 günde bir toplantı yapacağı açıklanmıştı. Altılı Masa ikinci tur ilk toplantısı 2 Ekim’de (2022) Cumhuriyet Halk Partisi ev sahipliğinde yapılmıştı. İkinci toplantının yapılması beklenen tarihe günler kaldı. Siyasi partilerden henüz toplantının yapılacağı zamana ilişkin bir açıklama gelmezken toplantının bu hafta yapılmayacağı da kesinleşti.

Altılı Masa’nın ikinci tur görüşmeleri 2 Ekim’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yapılan toplantı ile başladı. 2 Ekim’deki toplantıda çalışmaların hızlanacağı ve görüşmelerin 15 günde bir yapılacağı açıklanmıştı ancak Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ev sahipliğinde yapılacak ikinci toplantı tarihi henüz netleşmedi. Parti yetkilileri toplantıların genel başkanların programlarına göre yapıldığını söyledi.

Genel başkanların programlarının yoğunluğu nedeniyle henüz organize edilmeyen ikinci toplantının, ekim ayı içinde yapılmayacağı ve kasım ayının ilk haftasında olması bekleniyor.

Altılı Masa’da ikinci tura başlandı – Toplantılar 15 günde bir yapılacak, dokuz ayrı çalışma grubu oluşturuldu

Altı partide alfabetik sıraya göre yapılan toplantıların öncesinde, ev sahipliği yapan genel başkanın, diğer genel başkanları ziyaret ederek toplantı gündemine dair görüşmeler yapıyordu. İkinci toplantının ev sahibi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da toplantıdan önce genel başkanları ziyaret etmesi bekleniyor.

İkinci tur görüşmelerinin ilk toplantısında liderler, Altılı Masa’nın temposunun yükseleceği mesajıyla birlikte dokuz konuda politika çalışma grubu oluşturulmasına karar vermişti. Altı genel başkanın imzasıyla açıklanan toplantı bildirisinde, belirlenecek ortak cumhurbaşkanı adayının 13. cumhurbaşkanı olacağı, Meclis çoğunluğunun kazanılacağı ve seçimden sonra da güçlü kurumlar oluşturulacağı taahhüt edilmişti.

Altılı Masa’nın ikinci tur toplantıları başlıyor – Gündem: Geçiş sürecinin yol haritası ve temel politikaların belirlenmesi

OKU: Altılı Masa’nın çalışma grubu nasıl çalışacak, kimlerden oluşuyor? – “Gölge kabine denmesi doğru olmaz”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.