Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na başörtüsü cevabı: “Sana Altılı Masa bile destek vermiyor”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (14 Ekim) Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başörtüsü hakkındaki anayasa düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sana Altılı Masa bile destek vermiyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi’nden dönüşünde, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“En önemli derdimiz olan aile konusu”

Erdoğan, başörtüsü düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi: “Fazla madde olmasından yana değiliz. Arkadaşlar şu anda çalışmayı sürdürüyor. Konu olarak da olayı sadece başörtüsü olayı değil, bir de bunun yanına en önemli derdimiz olan aile konusunu da yine bu düzenlemenin içerisine koyalım istiyoruz ve bu çalışmayı da arkadaşlarımız yine yürütüyorlar. Bu çalışmayla birlikte de süratle, vakit kaybetmeden hemen bunu Meclis’e sunmanın gayreti içerisinde olacağız. Biz döndükten sonra arkadaşlar bize bir sunum yapacaklar. Bu sunumu yaptıktan sonra da fazla gecikmeden hemen istiyoruz ki bunu Meclis’e sunalım.”

“Sana Altılı Masa bile destek vermiyor”

Aile düzenlemesi ile ilgili olarak “Bizim sunduğumuz her madde tartışılır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tartışılacak ki bir iş yaptığımız ortaya çıksın. Çünkü bunlar hayati. Yoksa Türkiye’nin gündeminde başörtüsü diye bir konu mu vardı? Yanımda başörtülü var. Böyle bir dert var mı? Kimse sana niye takıyorsun dedi mi? Bunların hepsi aşıldı, geçti. Ama gündemde böyle bir şey yokken bayram değil, seyran değil meselesi. Böyle bir noktaya geldi iş. Adamın derdi de yok aslında. Niye bunu gündeme getirdi, bunu anlamak da mümkün değil. Şu an itibarıyla biz hazırlığımızı yapacağız. Ki yine birileri çıkıp zaman zaman ‘başörtüsü’ demesin, ‘aile’ demesin diye gelin artık anayasa değişikliğini yapalım, adımı ona göre atalım. Eğer hakikaten güveniyorsanız kendinize, dürüstseniz, samimiyseniz yapalım. Çünkü yasal bir değişikliğe zaten ihtiyaç yok. Yasal olarak her şey, düzenlemeler de yapılmış zaten var. Ama burada onların niyeti sadece bir şeyleri bulandırmak, güya ‘Bak ben savundum ama destek vermedi’ demek. Sana Altılı Masa bile destek vermiyor. Türkiye’nin böyle bir düzenlemeye ihtiyacı yok.”

“Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu, çok önemli işler başaracağına inanıyorum”

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Lefkoşa Büyükelçiliği’ne atanması ile ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, “Metin Bey bir defa iyi bir hukukçu. İyi bir hukukçu olmanın yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kendisine bu teklifi yaptığımda o da ‘Bunun için çok müteşekkir olurum’ dedi. Metin Bey’in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil, aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

Asgari ücret açıklaması

Asgari ücretle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin” dedi.

“Mehmet Ali Çelebi’nin rozetini bizzat takacağım”

Eski CHP’li, bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, geçen günlerde AKP’ye katıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çelebi, kendisini AKP’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim” dedi. Erdoğan konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Her şeyden önce bizim davetimiz her zaman bakidir. Kapı açık. Biz, kapımızı kimseye kapayamayız. Yeter ki gelenin milli ve yerli yanı güçlü olsun. Mehmet Ali Bey kendisi de açıklama yaptı. İnşallah çarşamba günü grup toplantısında da rozetini bizzat takacağım. Ve böylece şu anda resmen AK Parti’ye girmiş olsa da o gün grup toplantısında herkesin huzurunda rozetini takarak çok daha farklı bir anlamda o ruhu istiyorum ki grubumuz da yaşasın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.