Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu bugün ABD’den dönüyor, il gezilerine kaldığı yerden devam edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD gezisini tamamladı ve bugün (14 Ekim) akşam saatlerinde Türkiye’de olacak. Kılıçdaroğlu, hem Boston hem Vaşington’da Türkiyeli öğrencilerle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı, Vaşington’da gençlerle yaptığı sohbette, “Bizim gençlik kolları bir toplantı yapmıştı. Geldiler dediler ki ‘Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz’. ‘Eyvah’ dedim, ‘Siz dünyayı durdurdunuz, birilerinin aykırı bir şey söylemesi lazım” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ABD dönüşü il gezilerine kaldığı yerden devam edecek. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-14 Ekim tarihlerinde ABD’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Boston’da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Üniversitesi’ni ziyaret etti. Vaşington’da ise siyaset ve ekonomi çevrelerinden sivil toplum kuruluşları ve şirket yetkilileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, programını Vaşington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Büyükelçisi Dr. Andrise Bass ile yaptığı görüşmelerin ardından tamamladı. 

Kılıçdaroğlu’nun dün (13 Ekim) yaptığı sekiz görüşmenin altısının basına kapalı olarak yapılması dikkat çekti. Ayrıca, programın ikinci gününde Boston’dan New York’a giderek TÜRKEN Vakfı’na ait olduğu belirtilen gökdelen inşaatının önünde video çekerek Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı gündem oldu. Kılıçdaroğlu’nun kara yoluyla Boston’dan New York’a gitmesi ve sekiz saat boyunca gazetecilerin kendisinden haber alamaması “Gazetecileri atlattı” yorumlarına sebep oldu. 

“Ben politikacılarla görüşürdüm ne olacak ki? Her gün tartıştığımız konular”

Kılıçdaroğlu, dün gençlerle yaptığı sohbette aykırı düşüncenin önemli olduğunu şu sözlerle vurguladı:

“Ben burada gelip burada politikacılarla görüşürdüm, ne olacak ki? Bunlar bizim zaten her gün tartıştığımız konular. Eğer siz Boğaziçi Üniversitesi’nin kültürüyle oraya bir rektör seçilmesini sağlamıyorsanız bilime ihanet ediyorsunuz. Türkiye’de yerleşik olan siyaset kurumu aykırı düşünmekten rahatsız. Oysa aykırı düşünmek kadar değerli bir şey yok. Bizim gençlik kolları bir toplantı yapmıştı. Geldiler dediler ki ‘Hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz’. ‘Eyvah’ dedim, siz dünyayı durdurdunuz. Birilerinin aykırı bir şey söylemesi lazım. Siz merak duygusunu uyandıran bir eğitim vermiyorsanız sizin ne üniversiteniz üniversitedir, ne eğitiminiz eğitimdir” dedi. 

ABD sonrası programı yoğun 

Bugün (14 Ekim) akşam saatlerinde Türkiye’de olması beklenen Kılıçdaroğlu, 19 Ekim’de Adana ve Osmaniye’ye, 20 Ekim’de Tokat’a gidecek. Partisinin 21-23 Ekim’de Sivas’ta yapacağı Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılacak olan Kılıçdaroğlu’nun Sivas’ın ardından 23 Ekim’de de Yozgat’a gitmesi bekleniyor. 

Kılıçdaroğlu, ABD dönüşü “yapısal reçete”yi açıklayacak: “Geziler amacına ulaştı”

ABD gezisi dördüncü gününde: Kılıçdaroğlu Vaşington’da ekonomi ve siyaset çevreleriyle bir araya gelecek, görüşmeler basına kapalı

Kılıçdaroğlu ABD’ye gidecek – “Siyasi arayış içermiyor, gençlere geri dönün çağrısı yapacak”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.