Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu ABD’ye gidecek – “Siyasi arayış içermiyor, gençlere geri dönün çağrısı yapacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim’de Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gidecek. Parti yetkililerinden alınan bilgilere göre ziyaret, “siyasi arayış” içermiyor. Kılıçdaroğlu, öncelikli olarak Türkiye’den ABD’ye okumaya giden ve ABD’de teknoloji yatırımı yapan gençlerle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun gençlere “Geri dönün” çağrısı yapması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihlerinde ABD’nin başkenti Vaşington’a gidecek. Kılıçdaroğlu, dört gün sürecek programda kadın ve çevre ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile görüşecek. Kılıçdaroğlu ziyaretinde, Türkiye’den ABD’ye giden, teknoloji alanında yatırım yapan ve bu tür projelerle ilgilenen gençlerle de bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun Amerika’da okuyan ve yatırım yapan gençlere Türkiye’nin geleceğine umutla bakmaları ve “Türkiye’ye dönün” çağrısı yapması yapması bekleniyor.

Parti yetkililerine göre, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti “siyasi bir arayış” içermiyor. ABD yöneticileri ve bakanlar ile bir görüşme yapılmasının şimdilik gündemde olmadığı, Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’yi yönetmeye aday” biri olarak, CHP’nin dünyaya yönelik vizyonunu tanıtmayı amaçlayan görüşmeler ve açıklamalar yapabileceği belirtildi.

Sosyalist senatör Sanders ile de görüşecek

Kılıçdaroğlu’nun, ABD ziyaretinde neoliberal politikalara karşıtlığı ile bilinen ABD’li sosyalist senatör Bernie Sanders ile de görüşeceği öğrenildi.

CHP liderinin, ABD ziyaretinin ardından Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkelerine de gitmeyi planladığı ve bunun için çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.