Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyuncu Billur Kalkavan hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören 59 yaşındaki oyuncu Billur Kalkavan hayatını kaybetti.

Oyuncu Hamdi Alkan, geçen mayıs ayında Billur Kalkavan’ı Bodrum’daki evinde ziyaret etmiş, ünlü oyuncunun bir süredir kanser ile mücadele ettiği ortaya çıkmıştı.

Ara ara sosyal medya hesabından takipçilerini bilgilendiren Billur Kalkavan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hamdi Alkan, ünlü oyuncunun vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu:

“Maalesef kaybettik. Daha fazla direnemedi. Çok üzgünüm. Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı.”

Billur Kalkavan kimdir?

Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962’de İstanbul Beylerbeyi’nde dünyaya geldi. Annesi Nuyan, babası Nazım Kalkavan olan oyuncunun Rıza adında bir de kardeşi vardı. Ortaokul ve lise eğitimini ABD’de tamamlayan oyuncu, bir dönem Los Angeles’taki Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji dersleri aldı.

1969 yılında “Ayrı Dünyalar” filminde canlandırdığı rol ile birlikte sinema dünyasına giren Kalkavan, “Ölüm Peşimizde” ve “Gece Otostopçusu” gibi filmlerde rol aldı. Kalkavan, 1980’li yıllarda tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. Birçok dizi projesinde yer alan oyuncu, sürekli yapımların yanı sıra çeşitli reklam filmlerinde de oynadı. Kalkavan, 2012 yılında “Trophy Türk” adlı yarışmada yarışmacı olarak yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.