Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li belediye başkanları Sivas’ta | Kılıçdaroğlu: “Sarayda, dünya malında gözüm yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 13. Belediye Başkanları Çalıştayı bugün Sivas’ta başladı. Çalıştaya katılmak üzere yola çıkan ve Sivas ilçelerini gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zara ilçesinde kendini bekleyen kalabalıktan seçimlerde vicdanlarını dinleyerek oy kullanmalarını isteyerek, “Sarayda, dünya malında gözüm yok” dedi.

CHP 13. Belediye Başkanları Çalıştayı bugün (21 Ekim) Sivas’ta başladı. İki gün sürecek çalıştayın birinci gününde, CHP’li belediye başkanları Sivas’ın ilçelerinde saha ziyaretleri yaptı. Yarınki (22 Ekim) çalıştaya katılmak üzere Sivas’a gelen ve ilçeleri gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2009 yılında kapatılan Tokat Sigara Fabrikası’nın önünde de işçilerle buluştu. Kılıçdaroğlu daha sonra, yarın Sivas’ta başlayacak 13. Belediye Başkanları toplantısına katılmak üzere yola çıktı. Yol boyunca Sivas’ın ilçeleri Koyulhisar, Suşehri ve Zara’ya uğrayarak yurttaşlarla bir araya gelen CHP lideri, Koyulhisar’da bir parkta kısa bir konuşma yaptı ve halkın sorunlarını dinledi. En temel sorun olarak ilçeye hastane ve itfaiye aracı istendi. Kılıçdaroğlu hastaneyi iktidara gelince yaptıracaklarını belirtti. İtfaiye aracı için ise “Sorun belediye başkanınıza, bizden gelecek aracı kabul ederse hemen bir belediyemizden göndereceğim” dedi. İlçenin MHP’li olan belediye başkanı, karşılamaya ve toplantıya gelmedi.

Kılıçdaroğlu, Suşehri’nde ise basına kapalı toplantıda Kelkit Vadisi kanaat önderleri ile iki saati aşan bir toplantı yaptı ve sorunları dinledi. Daha sonra Zara’ya geçen ve kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, “Sarayda, dünya malında gözüm yok” diyerek AKP yönetimini eleştirdi, destek istedi. Konuşmasını tamamlayan CHP lideri, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle yaklaşık 50 metre uzaklıktaki aracına ulaşmakta zorluk çekti. Kimileri sorunlarını anlatıp çözüm isterken kimileri de sadece tokalaşmak ve birlikte fotoğraf çektirmek için çabaladı. Kılıçdaroğlu bu kısa mesafeyi beş dakikada katedebildi.

“Tören alanı sağlıksız, çocuk parkı kullanılamaz halde”

Koyulhisar ilçesinde çarşı esnafını ziyareti sırasında ilkokul öğrencisi bir çocuk, Kılıçdaroğlu’na okulundaki eksiklikleri sıralayarak yardım istedi. Okulundaki çocuk parkının çok eski ve kullanılamaz halde olduğunu söyleyen çocuk, tören alanı, spor tesislerinin sağlıksız olduğu bilgisini verdi ve Kılıçdaroğlu’na “Hep sizinle tanışmayı istemişimdir” dedi. Kılıçdaroğlu ise çocuğun okulunun ihtiyaçlarını yazdığı kağıdı isteyerek cebine koydu ve çocuktan ailesine selamını iletmesini istedi.

“Ekrem Başkan”

Çalıştaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başka programları nedeniyle katılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Sivas’ta İtfaiye Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, “Ekrem Başkan” sloganları arasında gezdi ve yurttaşla sık sık fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, esnafa “Bizden istediğiniz bir şey var mı?” diye sordu. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri, “Belki İstanbul’da buluşuruz. Hem kız yurtlarımız hem erkek yurtlarımız var, bekliyoruz sizi” diyerek İstanbul’a davet etti. 

“Altılı Masa’nın en çalışkan neferi ben olacağım”

Esnaf ziyaretinde kendisine “Altılı Masa’nın en büyük neferiyim” sözleri hatırlatılan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Hepimiz ilgiyi yaşıyoruz, bütün genel başkanlar yaşıyor. Hepimiz Türkiye’nin her bir noktasını hissediyoruz, vatandaşlarımızı hissediyoruz. Bir yandan ülkemiz adına çözümleri çalışıyoruz. Herkesin kendi görev alanı var. Biz de İstanbul gibi Türkiye’nin en önemli kentinden bütün ülkeye, ülkenin sorunlarının sorumluluğunu hissettiğimiz ziyaretler yapıyoruz. Her şey çok güzel olacak. Zamanı geldiğinde her karar alınır, en güzel şeyler yapılır ama tekrar edeyim, o masanın en çalışkan neferi ben olacağım. Bu benim iddiam.”

“İktidar böyle mi olur Allah aşkına?”

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Çık karşıma” demesi ve Altılı Masa’nın aday tartışmalarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Hiçbir sorun yok, birileri meraktan çatlasın da patlasın bizi ilgilendirmiyor, biz işimize bakıyoruz. Kimin ne dediğinin bir önemi yok, lafları birbirine karıştırıyorlar. İktidar böyle mi olur Allah aşkına? Her gün muhalefet ile ilgileniyor, her gün İstanbul Belediyesi’nin işiyle ilgileniyor. Bir gün yok ki altı- yedi bakan hakkımızda laf etmesin. İşleri güçleri biziz, meyve veren ağaç taşlanır. Bana bakan, moralimi, umudumu şu gençleri görür. Türkiye büyük bir değişimli karşı karşıyadır. 2023 tüm sıcaklığıyla geliyor, biz de hazırız.” 

“Askerin moralini bozacak olayı kabul etmeyiz”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddiasına ilişkin soruyu yanıtladı:

“CHP, tavrını ortaya koyacaktır. Türk ordusu terör ile büyük bir mücadele içinde. Her gün gelen şehit haberleri canımızı yakıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörü bitirmek için yoğun çaba içinde. Askerin moralini bozacak, orduya olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz.”

“Erdoğan, kendi işine baksın”

Sivas Çalıştayı’na ilişkin basın toplantısı yapan Torun, CHP’li belediyelere iktidardan saldırılar olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İktidara gelirken; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla, yani 3Y ile mücadele edeceğiz diyen Erdoğan, bunu yapamayınca, şimdi de 3Ç’ye heves etmiş görünüyor. Her gün ‘çöp, çukur, çamur’ diyerek belediyelerimize saldırıyor. 30 sene öncesinden örnekler verip, belediyelerimize olmadık iftiralar atıyor. Erdoğan şunu unutmasın: Testinin içinde ne varsa, dışına da o dökülür. İşte Erdoğan’ın ufku; çöp, çukur, çamur siyasetinden ibarettir. Kendisine tavsiyemiz şudur: Vatandaşa hizmet için çalışan belediyelerimize gölge etmesin, kendi işine baksın.” 

“Bizde sizin baskılarınıza boyun eğecek belediye başkanı yoktur”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaptığı “Belediyemize politik terör uygulanıyor” açıklamasını hatırlatan Torun şöyle konuştu: 

“Erdoğan şunu unutmasın: Siz kendinizi mağdur olarak gösterip, saraya çıkınca zalim olan bir iktidarsınız. Siz politik terörün kitabını yazan ve bununla övünen bir iktidarsınız. Ama boşa çırpınıyorsunuz: Bizde sizin baskılarınıza boyun eğecek belediye başkanı yoktur, olmayacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.