Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şenyaşar iddianamesi | AKP Milletvekili Yıldız’ın bir yakını hastane bahçesinde Fakıbaba’nın boğazını sıktı iddiası

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de Şenyaşar ailesinden iki kişinin öldürülmesi, iki kişinin de yaralanmasıyla ilgili olayda ikisi tutuklu 20 sanık hakkında dört yıl sonra dava açıldı. İddianamede AKP’den istifa eden ve İYİ Parti’ye katılacağını açıklayan eski bakanlardan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da adı yer aldı. Bir tanık, AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın bir yakınının hastane bahçesinde dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın boğazını sıktığını iddia etti.

Şenyaşar davası iddianamesinde tanık olarak yer alan ve o dönem Suruç Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan E.E., olay günü nöbetçi olduğunu belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

“Anons edilince acile indiğinde burada Doktor Erdal Güceoğlu, Genel Cerrah Cengiz bey, Doktor İnanç bey, anestezi teknisyeni Emin, ameliyathane çalışanı İlyas Beytekin, ismini bilmediği iki acil çalışanı hemşiresi olduğunu, acilde vekilin kardeşi Mehmet Şah Yıldız’ın’a CPR yapıldığını, aynı odada diğer kardeşi göğsünde iki silah yarası olan yaralı olduğunu, diğer odada arka uyluktan yaralı olan bir genç olduğunu, bu gencin de Yıldız’ lardan olduğunu, hepsine yapılacak müdahalelere yardımcı olduğunu, tampon yaptırdığını, bu işleri yaparken Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın da yaralıların başında olduğunu, 10 dakika kadar sonra Şenyaşar ailesine ait yaralıların hastaneye geldiğini, birisinin ölmek üzere olduğunu, şahsın kanının boşaldığını ve damar yolu bulamadıklarını ancak şahsın sağ olduğunu kesin ve net olarak hatırladığını, şahıs ve sedyesi tekmelenmeye başlanınca hemşirelerin onu diğer tarafa kaçırdıklarını, hatırladığı kadarıyla bu şahsın Celal Şenyaşar olduğunu, kendisinin doğumhaneden getirdiği Arzu hemşire ile birlikte yerde yatmakta olan gayet iyi durumdaki diğer Şenyaşar ile ilgilenmeye başladığını, karnında bir kurşun yarası hatırladığını, başka kurşun yarası olduğunu hatırlamadığını, ayaklarında bıçak kesisi olduğunu, bilincinin açık olduğunu, şahsın konuşabildiğini ve şahısla iletişim kurduğunu bu sırada diğer doktorlar İnanç bey, Cengiz bey, Erdal bey ile birlikte sevk edilmesine karar verdiklerini, hastaların çıkarılıp çıkarılmadığını, bu müdahale ettiği hastanın hatırladığı kadarıyla Adil Şenyaşar olabileceğini, Arzu hemşirenin daha ayrıntılı bilebileceğini, sonrasında kadın doğuma çıktığını, yaklaşık 10 dakika kadar sonra Emin ve İlyas beyin gelerek ‘Sizin müdahale ettiğiniz yerdeki hastaya bir şarjör mermi boşalttılar’ dediklerini ve çok panik halde olduklarını, babaları Esvet Şenyaşar oğulları için eşiyle hastaneye geldiğini, herhangi bir yarası olmadığını ancak hastane içerisinde oksijen tüpüyle döverek öldürdüklerini yine serum demiriyle vurduklarını diğer çalışanlardan duyduğunu, Esvet’e yapılan saldırıyı görmediğini, olaylar sakinleştikten sonra acile indiğinde temizlik yapıldığını, ateş edilmiş olduğunu, yerlerde boş kovanlar olduğunu, Tarım Bakanı’nın hastaneye geldiğini ve Yıldızlar’dan birilerinin Tarım Bakan’ına saldırarak boğazını sıktığını, Tarım Bakanının da ‘Siz ne yapıyorsunuz. Ben sizin için buradayım’ dediğini çalışanların kendisine anlattığını, ismini şu an hatırlamadığını, öğrendiğinde bildireceğini beyan etmiştir.”

Oku: AKP’den istifa eden Fakıbaba çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacak

Oku: Fakıbaba AKP’den istifa etti, RTÜK üyeliği tekrar İYİ Parti’ye geçti, inisiyatif TBMM Başkanı Mustafa Şentop’ta

Oku: 2009’da Erdoğan’a en acı yenilgiyi tattırdı | Ahmet Eşref Fakıbaba’nın portresi

İzle: AKP’de deprem: Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Oku: Fakıbaba’nın hedefi muhalefetin ortak adayı olarak yeniden belediye başkanlığı

Fakıbaba’nın Şenyaşar ailesi çıkışı: “Terörist’ dediğim için utandım, tehdit ve baskılara maruz kaldım”

Ahmet Eşref Fakıbaba, Kasım 2021’de katıldığı bir programda Şenyaşar ailesine “terörist” dediği için utandığını söylemesinin ardından tehdit ve baskılara maruz kaldığını açıklamıştı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tehditler için suç duyurusunda bulunduğunu belirten Fakıbaba, “Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım” demişti.

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ise Fakıbaba’ya sosyal medyadan yanıt vermişti. İsim vermeden Fakıbaba’yı hedef alan Yıldız, “Siyaset arenasında ve toplum nezdinde karşılığı kalmayan başka siyasi parti arayışı içerisinde olan ikiyüzlü siyasetçinin PKK bağlantıları net olan aileyi zavallı gibi göstermesinden utanç duyuyorum. Bu entrikalar ve oyunlar Reisimiz, Bayrağımız ve Vatan sevgimizden vazgeçirtemez” diye yazmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.