Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 25 zam gündemde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı yarın (26 Ekim) düzenlenecek. UKOME’nin gündeminde toplu ulaşıma zam var. Kulislerde, toplu taşımaya yüzde 25 oranında zam olacağı konuşuluyor.

Türkiye’deki artan akaryakıt fiyatlarının ardından İBB, UKOME’ye toplu ulaşımda 2022 senesi içerisinde ikinci zam teklifini getiriyor.

İBB Çırpıcı Spor Tesisleri’nde yarın düzenlenecek UKOME toplantısı öncesi kulislerde zam oranın yüzde 25 civarı olacağı konuşuluyor.

6 Nisan’daki UKOME toplantısında toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapılmıştı. 

UKOME toplantısının bir diğer gündem maddesi ise İBB ile MasterCard’ın dün (24 Ekim) imzaladığı protokol. Teklif toplantıda kabul edilirse İstanbulkart ile yurtiçi ve yurtdışı alışverişinde, MasterCard da toplu ulaşımda kullanılabilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.