Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altılı Masa 43 günlük aranın ardından 14 Kasım’da toplanacak

Altılı Masa’nın ikinci tur ikinci toplantısı, 14 Kasım’da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde yapılacak.  Bugüne dek pazar günleri toplanan altı genel başkan, ilk kez pazartesi günü bir araya gelecek. Daha önce ayda bir yapılan toplantılar ilk kez 43 gün aradan sonra yapılmış olacak.

Altılı Masa’nın son toplantısı CHP’nin ev sahipliğinde 2 Ekim’de Meclis açıldıktan bir gün sonra yapılmıştı. Bu toplantıdan sonra çalışmaların daha sık olacağı, bir ay beklenmeyeceği, 15-20 günde bir yapılacağı parti yetkilileri tarafından belirtilmişti. Genel başkanların programlarının yoğunluğu nedeniyle ekim ayı içinde bir toplantı yapılamadı. 30 Ekim’de Saadet Partisi’nin olağan kongresinin olması, 3-6 Kasım’da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenecek bir toplantıya katılacak olması ve 13 Ekim’de de DEVA Partisi’nin Denizli’de miting yapma programı nedeniyle Altılı Masa’nın sekizinci toplantısının tarihi kesinleşememişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı zamanının DEVA Partisi tarafından belirleneceğini söylemişti. DEVA Partisi yetkilisi, Altılı Masa’nın kasımın ilk veya ikinci haftasında bir araya gelmesi gerektiğini söylerken, toplantının pazar dışında bir gün de olabileceğini belirtmişti.

Haber: Altılı Masa toplantısı genel başkanların programları nedeniyle yapılamıyor 

Davutoğlu’nun dün (26 Ekim) BAE programını iptal ettiğini açıklaması üzerine toplantının 6 Kasım’da yapılabileceği görüşü öne çıkmıştı. DEVA Partisi’nden bugün yapılan açıklamada Altılı Masa’nın 8. toplantısının 14 Kasım Pazartesi günü saat 12.00’de tapılacağı belirtildi.

Ali Babacan, önümüzdeki günlerde gündemi belirlemek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşecek. Her toplantıdan önce ev sahibi partinin genel başkanı, diğer genel başkanları ziyaret ederek toplantıda ele alınacak konuları istişare ediyor.

Haber: Altılı Masa’da ikinci tura başlandı – Toplantılar 15 günde bir yapılacak, dokuz ayrı çalışma grubu oluşturuldu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.