Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başsavcılık TTB Başkanı Fincancı ve yönetim kurulunun görevden alınması için tebliğname hazırladı

Türk Tabipleri Birliği Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı gün (26 Ekim) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TTB Başkanı Fincancı’nın ve TTB Yönetim Kurulu’nun görevden alınması için “davaname” hazırlandı. TTB yönetiminin görevden alınması halinde Anayasa’nın 135. maddesi gereğince yeniden seçim yapılması gerekiyor.

TTB Başkanı Fincancı önceki gün (26 Ekim) İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara’ya getirilmişti. Dün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edilen Fincancı savcılıkta ifade verdikten sonra “tutuklama istemiyle” Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

Fincancı gözaltına alınırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, TTB yönetiminin değiştirilmesi Fincancı’nın TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, TTB Kanunu’nda geçen “Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliği’nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığı’nın veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi üzerine...” maddeye dayanarak son verilmesi ve yeni merkez konseyi başkanı seçilmesi için de nöbetçi asliye hukuk mahkemesine talepte bulunuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.