Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baykar, Ukrayna’daki SİHA fabrikasını iki yıl içinde tamamlayacak

Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar, Ukrayna’daki üretim tesislerinin iki yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Bayraktar, Reuters’a verdiği demeçte, “Plan ilerliyor, iki yıl içinde bitirmek istiyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Baykar Teknoloji’nin ürettiği Bayraktar TB2 adlı silahlı insansız hava araçları (SİHA) Kiev’in Rus birliklerine karşı mücadelesinde oldukça önemli bir rol üstlenmişti. Yeni doğan Ukraynalılara “Bayraktar” ismi konulmuş, Bayraktarlar adına şarkılar yapılmıştı.

Hatta Ukrayna’nın bazı müttefikleri daha fazla Bayraktar TB2 alınması için fonlama kampanyaları başlamıştı.

Baykar Teknoloji, Türkiye ile Ukrayna arasında Rusya’nın 24 Şubat’taki işgalinden önce imzalanan anlaşma ile ikinci üretim tesisini Ukrayna’da kurmayı kabul etmişti. Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar dün (27 Ekim) Reuters’a verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı bazı engellere rağmen sürecin devam ettiğini söyledi:

“Planımız ilerliyor. Şu anda anda mimari tasarımımız var. Detaylı tasarım aşaması bitti. Aslında inşaatla ilerleyeceğiz. İki yıl içinde bitirmek istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayraktar SİHA’ları üzerindeki imzası.

Şu anda ayda 20 adet Bayraktar TB2 ürettiklerini belirten Bayraktar, 2023 için hedeflerinin ayda minimum 30 SİHA olduğunu söyledi.

TB2’nin kısa pist özellikli versiyonu TB3’ün test aşamasının da 2023 sonuna kadar tamamlanacağını belirten Bayraktar, şirketin insansız araç sistemlerini tamamlamak için uzay teknolojilerine odaklandığını da söyledi: “Artık uzay teknolojilerine yatırım yapıyoruz.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.