Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amasra’da maden kazası soruşturması devam ediyor – İki mühendis tutuklandı, sayı artabilir 

Cansu Timur – İbrahim Yayan

Bartın’ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) maden ocağında yaşanan patlamanın ardından Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturmasına devam ediyor. Soruşturma kapsamında bugün (31 Ekim) iki maden mühendisi tutuklandı. Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi (ATİM) Müdür Yardımcısı Salih Atmaca ise tutuklama istemiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, şüphelilerin adliyede işlemleri sürüyor, tutuklanan kişi sayısı artabilir.

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Ekim 2022’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) maden ocağında yaşanan patlamanın ardından madende sorumlu maden mühendisleri İbrahim Hakan Mengeş, Levent Aydın ve emniyet mühendisi Şahan Kahraman’ın tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında beş kişi sorgunun ardından adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. Şüphelilerin adliyede hâkim sorgularının devam ettiği ve tutuklananların sayısının artabileceği öğrenildi.

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi ön raporunda, madendeki Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi (ATİM) Müdür Yardımcısı Salih Atmaca ve Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğuna vurgu yaptı. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda madenin ruhsat ve denetim işlerinden sorumlu olan personelin sorumluluğunun altı çizildi. 

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 27 Ekim günü, aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, müessese müdür yardımcıları, işletme müdürü, personel müdürü, işletme başmühendisi ile kartiye, iş güvenliği, sondaj ve aspiratör sorumlusu olarak görev yapan mühendislerin yer aldığı 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Polis, şüphelilerden 24’ünü gözaltına almış ve Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.