Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2-4 Kasım tarihlerinde İngiltere’de Türkiye’ye yatırım yapılmasını sağlayacak kurum ve kuruluşlarla görüşecek. Kılıçdaroğlu dün TBMM’de (1 Kasım) yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek Türkiye’de uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklandığını söylemişti. Konuşmasında “Krizi temiz paralarla çözeceğiz” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, bugün İngiltere’de yatırımcılarla bir araya gelecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin TBMM’deki grup toplantısının ardından İngiltere’ye gitti. Kılıçdaroğlu, 2-4 Kasım tarihlerinde Londra’da yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye’ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler yapacak. Kılıçdaroğlu, bugün (2 Kasım)  Entrepreneur First, The Creator Fund, Creative UK ve The Alan Turing Institute ile basına kapalı toplantılar gerçekleştirecek. 

İZLE: Medyascope Londra’da

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Kılıçdaroğlu, bugün saat 12:00’de teknoloji şirketi kurmak isteyen yetenekli insanlara destek veren bir girişim olan Entrepreneur First, 13:30’da teknoloji yatırımları yapan The Creator Fund yetkilileri ile görüşecek. Ardından saat 15:00’te oyun, film, yaratıcı ve dijital medya konularında yaratıcı şirketlerin gelişimini teşvik eden kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Creative UK ile toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu, saat 16:30’da ise veri bilimi ve yapay zekâ konularında çalışan The Alan Turing Institute ile görüşecek. 

“Temiz” yabancı yatırımcı

Kılıçdaroğlu, önceki gün (31 Ekim) sosyal medya hesabından bir video paylaşarak, hükümeti ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu “uyuşturucu ticareti üzerinden kara para aklama” ile suçlamış ve “temiz” yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek istediğini söylemişti. 

Kılıçdaroğlu’na kimler eşlik ediyor?

Londra seyahatinde Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve CHP Denizli Gençlik Kolları Üyesi Gamze Kaya eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, 9-12 Ekim tarihlerinde de Amerika Birleşik Devletleri’nde üniversite ve bilim merkezlerine bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Bilim insanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti sırasında, “Kasım ayını bekleyin, Bay Kemal’i bekleyin” demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’ya gidiyor – “Türkiye’ye yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşecek”

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video mesaj: “Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni bu salgını besliyor”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.