Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sözcü ve Korkusuz, aralarında Çiğdem Toker, Hüsnü Mahalli ve Serpil Yılmaz’ın bulunduğu çok sayıda gazetecinin işine son verdi

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri; Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan, Sezgin Özcan ve çok sayıda gazetecinin işine son verdi. Gazete yönetimi gerekçe olarak ekonomik sebepleri gösterdi.

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri, ekonomik sebepler nedeniyle Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan, Sezgin Özcan ve 40 kadar çalışanla yollarını ayırdı. Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yolların ayrıldığı isimleri şöyle duyurdu:

“Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.”

Gazeteci Çiğdem Toker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sözcü gazetesinde yayımlanan köşe yazılarıma, ‘küçülme’ gerekçesiyle son verildiği bildirildi. Gazete yönetimine ve okurlara bugüne kadarki destekleri için teşekkür ederim” diye yazdı.

Hüsnü Mahalli de Korkusuz gazetesi ile yollarının ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu:

“Yaklaşık beş yıldır yazdığım Korkusuz’daki köşe yazılarıma son verilmiştir. Geçen süre içinde hiçbir yazıma müdahale etmeden yayımlayan gazete yönetimine ve yazı işlerindeki meslektaşlarıma samimi dostluklarından dolayı teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.