Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan’ın Altılı Masa genel başkanlarını ziyaret takvimi belli oldu | Hüseyin Baş’ın Altılı Masa’ya katılma talebi liderlerin gündemlerinden biri

Altılı Masa’nın ikinci tur ikinci toplantısı, 14 Kasım’da Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde yapılacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önümüzdeki hafta parti genel başkanlarını ziyaret ederek toplantıda ele alınacak konuları belirleyecek. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Altılı Masa’ya katılma talebinin gündem maddelerinden biri olacağı belirtilmişti.

Bugüne dek pazar günleri toplanan altı genel başkan, ilk kez pazartesi günü bir araya gelecek. Daha önce ayda bir yapılan toplantılar ilk kez 43 gün aradan sonra yapılmış olacak. Altılı Masa, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ev sahipliğinde 14 Kasım Pazartesi günü, 12.00’de toplanacak. Altı genel başkanın ikinci tur toplantıları 2 Ekim’de, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlamıştı. Programlarının yoğunluğu nedeniyle bir araya gelemeyen genel başkanlar 43 gün sonra ve ilk defa pazar günü dışında bir araya gelecek.

Haber: Altılı Masa 14 Kasım’da toplanacak | Ev sahibi Babacan, genel başkanları ziyaret edecek

Ziyaretler 7-10 Kasım arasında

Belirlenen takvime göre Babacan, her genel başkanı partilerinin genel merkezinde ziyaret edecek. DEVA Partisi Genel Başkanı, 7 Kasım Pazartesi günü 13.00’te Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile 17.00’de ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. 

Babacan, ziyaretlere 8 Kasım Salı günü, 12.00’de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile devam edecek. 9 Kasım Çarşamba günü, 11.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek olan Babacan, 10 Kasım Perşembe günü, 11.30’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşerek ziyaretlerini tamamlayacak.

Hüseyin Baş, masanın gündeminde olacak

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Millet İttifakı’nda yer alma çağrısı üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Mutluluk duyarız” açıklamasını yapmıştı. Zorlu, 27 Ekim’de sosyal medyadan yaptığı açıklamanın Akşener’in bilgisi dahilinde olduğunu belirtmişti. Akşener ise 28 Ekim’de Hüseyin Baş’ı ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından Akşener, Baş’ın görüşlerini Altılı Masa’ya taşıyacağı sözünü verirken, BTP lideri, ittifaka katılım taleplerinin olumsuz sonuçlanmasının “toplumu üzeceğini” söylemişti. Zorlu, Akşener’in “2023 seçimlerini varoluşsal şekilde değerlendirdiğini” belirterek, şöyle konuşmuştu:

“Sayın genel başkanımız, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi, bu konuda hem bilgi verdi hem istişare ettiler. Şu ana kadar bir problem yok. 14 Kasım’da Altılı Masa toplantısında bu konu gündeme gelecek. Sayın genel başkanımız, diğer liderin, burada yer alma arzusunun, Altılı Masa ve milletimiz için ne anlama geldiği yönündeki kanaat ve düşüncelerini aktaracak. Oradan çıkacak sonuçla birlikte, liderler hep birlikte karar verecek.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konunun Altılı Masa’nın 14 Kasım’da yapılacak olan toplantısında görüşüleceğini dile getirmişti.

Haber: Altılı Masa 43 günlük aranın ardından 14 Kasım’da toplanacak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.