Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (306): 17. İstanbul Bienali’nde “Şiir Hattı”

Şehir Hepimizin’de bu hafta şair ve yazar Gonca Özmen ile 17. İstanbul Bienali kapsamında gerçekleştirilen “Şiir Hattı” projesi, kamusal alanda şiir okuma deneyimi ve edebiyatın şehir ile kesişimi üzerine konuşuyoruz.

17. İstanbul Bienali için kurgulanan Şiir Hattı, içinden geçtiğimiz bu benzersiz zamanlarda yeni düşünce biçimlerinin ortaya çıkabilmesi için şairlerin zihin dünyasına ve sözcüklerine başvuruyor. Bienalin bu hattı, 15 güncel şairi 2021 yılı boyunca her ay bir şiir yazmaya davet ederek dünyanın gidişatını yorumlamalarını sağladı. Projede, çoktandır aramızda olmasalar da sözcükleriyle bize her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde hitap eden iki şair, Faiz Ahmad Faiz ve Nâzım Hikmet ile de şiirsel bağlantılar kuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.