Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kültür & Tarih Sohbetleri (277): İmbikten Kadehe – Burkay Adalığ ile söyleşi

Kültür Tarih Sohbetleri’nde bu hafta Cengiz Özdemir ve Ozan Sağsöz’ün konuğu tıp doktoru Burkay Adalığ. Adalığ, Epsilon Yayınları’ndan çıkan “İmbikten Kadehe” başlıklı kitabı üzerine Özdemir ve Sağsöz’ün sorularını yanıtlıyor.

Kitabın açıklamasında Burkay Adalığ ve “İmbikten Kadehe” şöyle anlatılıyor:

“2019’da yayımlanan, Türkiye’nin en kapsamlı viski rehberi olma özelliğine sahip ilk kitabı Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası ile okurların beğenisini ve dünyanın en önemli yeme-içme kültürü ödüllerinden Gourmand World CookBook Awards 2020 ödülünü kazanan Dr. Burkay Adalığ, yepyeni bir içki kültürü kitabıyla karşımızda. 

Dr. Burkay Adalığ bu sefer sadece viskiyi değil, dünyanın tüm distile içkilerini anlatıyor. İmbikten kadehlerinize kadar uzanan bu yolculuğun her aşamasını keşfederken, bu kitabı okuduktan sonra içtiğiniz her içkinin hikâyesini de biliyor olacaksınız. Votkadan cine, tekiladan konyağa tüm distile içkilerin anlatıldığı kitapta, milli içkimiz rakı tabii ki başrolde.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.