Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zafer Partili avukat Paşa Büyükkayaer, ülkücü avukat Alperen Ekici’ye Ankara Adliyesi’nde ateş etti

Zafer Partili avukat Paşa Büyükkayaer, ülkücü avukat Alperen Ekici’ye Ankara Adliyesi otoparkında silahlı saldırıda bulundu. Ekici yaralanmazken, gözaltına alınan Büyükkayaer ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudukları dönemde Ülkü Ocakları üyesi olan iki avukat, Medyascope’un edindiği bilgiye göre, “Ülkü Ocakları kaynaklı, eski bir tartışma konusu” nedeniyle karşı karşıya geldi. Büyükkayaer’in bir dönem Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın avukatlığını yaptığı öğrenildi.

Üniversite öğrenimi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde satırlı saldırıların faili olduğu iddia edilen ve son olarak Şule Çet’in katillerinin avukatlığını yapmasıyla gündeme gelen Paşa Büyükkayaer, bu defa adliyede silahlı kavgaya karıştı. Dün (17 Kasım) Avukat Alperen Ekici’ye Ankara Adliyesi otoparkında ateş eden Büyükkayaer, gözaltına alındı. Silahını teslim eden Büyükkayaer, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Medyascope’un ulaştığı Ekici, silahlı saldırıya uğradığını ancak kendisine kurşun isabet etmediğini söyledi. Büyükkayaer’den şikayetçi olduğunu belirten Ekici, neden karşı karşıya geldikleri hakkında bilgi vermek istemedi.

Ümit Özdağ’ın avukatıydı

Daha önce MHP’li, ardından İYİ Parti’li olan ve en son olarak Zafer Partisi’ne katılan Büyükkayaer, kendisini Zafer Partisi Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak tanıtıyor ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “milletin ümidi” olduğunu söylüyor. 

“Özdağ’ın hakaret davalarına bakmak üzere görevlendirildi”

Medyascope’un Zafer Partisi kaynaklarından edindiği bilgiye göre Büyükkayaer, Özdağ’ın hakaret davalarına bakmak üzere görevlendirildi ve Özdağ kendisine vekalet verdi. Zafer Partili kaynaklar, “Şu anda Özdağ’ın vekaleti, Büyükkayaer’de yok” dedi fakat vekaletin silahlı kavganın ardından alınıp alınmadığına dair detay paylaşmadı. Zafer Partili yetkili, Büyükkayaer ile Ekici arasındaki kavganın, “Ülkü Ocakları kaynaklı, eski bir tartışma konusu” nedeniyle yaşandığını söyledi.

İki tarafın da yolu Ülkü Ocakları’ndan geçmiş

Şu anda Zafer Partili olan Büyükkayaer’in, 2011-2016 yılları arasında okuduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ve Cebeci Kampüsü’nde, Ülkü Ocakları mensubu olarak satırlı saldırıların faili olduğu iddia ediliyor. Ekici de üniversite döneminde Ülkü Ocakları mensubuydu ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi reisiydi

4 Ocak 2016’da paltosunun içine sakladığı döner bıçağıyla, fakülte kantinindeki öğrencilere saldıran kişi olduğu iddia edilen Büyükkayaer’den şikayetçi olundu ancak hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Saldırıya uğrayan kişiler ise mezun olduktan sonra uzun süre avukatlık ruhsatlarını alamadı. 

Büyükkayaer’in ortağı, Ekici’nin halefi

Alperen Ekici, 2017’de Hukuk Fakültesi’nin “reisi” oldu. Ekici’den önceki fakülte reisi, Murat Demiröz’dü. Demiröz, Büyükkayaer’in çalıştığı hukuk bürosunun ortağı. Demiröz, 17 Haziran 2017’de reislik görevini Ekici’ye verdi ve okulda “görev devir teslim töreni” yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.