Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı | Bulgaristan’da gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı

İstanbul-Beyoğlu’ndaki İstiklal Caddesi’nde geçen pazar (13 Kasım) günü düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor. İstanbul’da, saldırıyı düzenleyenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen sekiz kişi daha gözaltına alındı. Bulgaristan’da gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı, bir şüpheli ise sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.

İstanbul-Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da meydana gelen bombalı saldırının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, zanlı Ahlam Albashir ve firari şüpheli Bilal Hassan’ın Türkiye’ye geçmesine yardım ettikleri belirlenen iki kişi yakalandı. Daha sonra saldırıyı yapanlara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen altı kişi daha gözaltına alındı. Yeni gözaltı sayısı sekize yükseldi.

Şüpheliler, polis ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

AA‘nın haberine göre, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili olarak Bulgaristan’da gözaltına alınan Suriyeli Amran Abdulrami ve Moldovalı diğer üç şüphelinin tutuklu kalmalarına karar verildi.

Sofya Şehir Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, savcı Angel Kınev’in, “sanıkların terör saldırısıyla bağlantılı oldukları” iddiası reddedildi. Abdulrami’nin üzerinde bulunan sim kart, delil olarak yetersiz bulundu.

Şüphelilerin yasadışı yollardan Bulgaristan’a girmeleri nedeniyle ve insan kaçakçılığına karıştıkları şüphesiyle tutuklu kalmalarına hükmedildi.

Başkent Sofya’da gözaltına alınan şüphelilerden Moldovalı diğer bir kadın ise sağlık sebepleri nedeniyle serbest bırakıldı.

Sanıkların avukatları, karara 24 Kasım’da itiraz edeceklerini belirtti.

Savcı Angel Kınev, sanıkların suçlarının kanıtlanması için diğer ülkelerden hukuksal yardım talep edildiğini açıkladı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.