Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, Esad ile görüşmeye yeşil ışık yaktı: “Siyasette küslük olmaz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye yeşil ışık yaktı. “Esad ile görüşme olabilir mi?” sorusuna Erdoğan,“Eninde sonunda en uygun şartta adımlar atılır” yanıtını verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Esad ile görüşme olabilir mi?” sorusuna Erdoğan, “Olabilir. Siyasette biliyorsun küstük dargınlık olmaz. Eninde sonunda en uygun şartta adımlar atılır” yanıtını verdi.

Erdoğan, daha önce de Esad ile görüşmeye olumlu yaklaşmıştı.

17 Kasım’da “Sil baştan” mesajı

Endonezya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dönüşü 17 Kasım’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Siyasette ebedi olarak dargınlık, kırgınlık, küslük olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele Haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz” diye konuşmuştu.

Bahçeli’den Erdoğan’a Esad desteği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün (22 Kasım) partisinin grup toplantısında Erdoğan’ın Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmesine destek vererek, “Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.