2022 FIFA Dünya Kupası’nda beşinci gün: Portekiz, Gana’yı 3-2 yendi – Cristiano Ronaldo tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Turnuvanın favorilerinden Portekiz, H Grubu’nun ilk maçında Gana’yı Cristiano Ronaldo (penaltı), Joao Felix ve Rafael Leao’nun golleriyle 3-2 yendi. Ronaldo, beş farklı Dünya Kupası’nda gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti.  

Portekiz, Dünya Kupası’na galibiyet ile başladı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan devam ediyor. Turnuvanın favorilerinden Portekiz, H Grubu’nun ilk maçında Gana ile kozlarını paylaştı. 974 Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Faslı hakem Ismail Elfath düdük çaldı. 

Dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada Portekiz ile Gana, ilk yarıda istedikleri futbolu sahaya yansıtamadı. 

Portekiz, ikinci yarıya da istediği gibi başlayamadı. Ancak 65. dakikada sahneye çıkan Cristiano Ronaldo, adeta yoktan var ettiği penaltıyla takımına hayat verdi. Kazanılan penaltı vuruşunun başına geçen Ronaldo, kaydettiği golle Portekiz’i öne geçiren isim oldu. Yıldız futbolcu böylelikle Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada gol atan ilk oyuncu oldu. Ronaldo’nun golüne reaksiyon gösteren Gana, 73. dakikada Andre Ayew ile skorda dengeyi sağladı. 78. dakikada Joao Felix, Portekiz’i yeniden öne geçirirken, 80. dakikada Rafael Leao farkı ikiye çıkardı. 90. dakikada fileleri sarsan Bukari ise maçın skorunu belirledi. 

Dünya Kupası’na 3 puanla başlayan Portekiz, ikinci maçta Uruguay ile karşılaşacak. Gana ise Güney Kore karşısına çıkacak. 

Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası tarihinde beş farklı turnuvada gol atan ilk oyuncu oldu.

Cristiano Ronaldo’nun golü:

https://twitter.com/trtspor/status/1595831063858716673?s=20&t=tLi-OhL3r4to5hAfDWKNdw

Joao Felix’in golü:

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Rafael Leao’nun golü:

Portekiz karşısında skoru 3-2’ye getiren Bukari, golünü ”siu” ile kutladı

https://twitter.com/MedyascopeSpor/status/1595837459929370625?s=20&t=k58OuJDo-3qat61gRUiXQQ

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül