Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Covid-19’a yönelik yanlış bilgiyi önleme politikasını kaldırdı

Sosyal medya platformu Twitter, Covid-19’a ilişkin yanlış bilgi içeren paylaşımları engellemek için yürüttüğü bilgi politikasını uygulamayı sonlandırdı.

Twitter, Covid-19’a yönelik dezenformasyon içeren paylaşımları önlemek için yürüttüğü bilgi politikasını uygulamayı bıraktığını duyurdu.

Platform, blog sayfasında “23 Kasım 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Twitter, Covid-19 yanıltıcı bilgi politikasını artık uygulamıyor” açıklamasını paylaştı. Bu değişiklik, Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınması ve çok sayıda çalışanın şirketten ayrılmasının ardından geldi.

Musk, Twitter’ı 27 Ekim’de 44 milyar dolara satın aldıktan sonra ürün ve personel çizgisinde bir dizi değişiklik yaptı.

Platform, Covid-19’la ilgili yanlış bilgilerin yer aldığı paylaşımlar için uyarı mesajları yayımlamaya 2020’de başlamıştı. Aşılar hakkında iddiaların olduğu paylaşımlar da kaldırılmıştı.

Meta ve Alphabet, benzer uygulamaları sürdürüyor

Meta da benzer önlemler almıştı. Bilgi kaynaklarındaki iyileşmeyi ve Covid-19’a karşı genel farkındalığın artışını gerekçe göstererek uygulamaların tekrar değerlendirilmesi için geçen temmuz ayında bağımsız gözetim kurulunun görüşünü istemişti.

Fakat bu önlemler, Facebook ve Alphabet’in sahibi olduğu YouTube gibi platformlarda uygulanmaya devam ediyor.

Kaynak: The Verge / Twitter

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.