Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: Esad, Erdoğan ile görüşmeyi reddetti

Reuters’ın üç kaynaktan edindiği bilgilere göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme teklifini reddetti.

Reuters’ın haberine göre Suriye Devlet Başkanı Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunacağı bir ortamda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye yönelik girişimleri reddetti. Erdoğan, “katil” dediği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile el sıkıştıktan sonra Esad ile de görüşebileceğini belirterek, “Siyasette küslük olmaz” demişti.

Erdoğan’ın Esad ile görüşmek istediğine yönelik mesajların ardından Rusya’nın arabuluculuk rolü üstlenebileceği konuşuluyordu. Reuters’a konuşan kaynaklardan ikisi, böyle bir görüşmenin Türkiye’deki seçimlere kısa süre kala Erdoğan’ın elini güçlendirebileceğini dile getirdi. Kaynaklardan biri, dışişleri bakanlarının görüşmesine yönelik bir talebin de geri çevrildiğini belirterek, “Neden Erdoğan’a bedava bir zafer hediye edelim? Seçimlerden önce hiçbir yakınlaşma olmayacak” dedi.

Reuters’a konuşan üç kaynaktan biri olan bir Suriyeli diplomat ise Şam yönetiminin “somut bir kazanım elde etmediği sürece böyle bir görüşmeyi gereksiz gördüğünü” belirtti. Aynı kaynak, Esad yönetiminin talebininin “Türk ordusunun Suriye topraklarından tamamen çekilmesi” olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Roma’da düzenlenen 8. Akdeniz Diyaloğu Forumu’nun Özel Diyalog oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Suriye arasında istihbarat düzeyinde görüşmeler yapıldığını aktarmıştı.

Öte yandan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da düzenlenen bombalı terör saldırısından PKK’yı sorumlu tutan iktidar, bir hafta sonra Suriye’nin kuzeyine hava operasyonu düzenlemişti. İktidar mensupları Suriye’nin kuzeyine bir kara harekâtı sinyallerini de uzun zamandır veriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.