Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş’ın ev hapsi kararı iptal edildi

Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından Levent Göktaş’ın ev hapsi cezasına son verildi. Bulgaristan’da bulunan Göktaş, tekrar cezaevine dönecek.

Akademisyen ve yazar Necip Hablemitoğlu’nın 18 Aralık 2002’de uğradığı suikastın zanlılarından emekli Albay Levent Göktaş’ın ev hapsi cezası kaldırıldı. Bulgaristan’daki Filibe İstinaf Mahkemesi, Göktaş’ın sağlık durumunun hapis koşullarında kalmasında engel olmadığına karar verdi. Göktaş yeniden cezaevine dönecek.

Hakkında gözaltı kararı çıktıktan sonra firar eden Göktaş hakkında kırmızı bülten çıkarılmış, Göktaş 2 Eylül’de Bulgaristan’da yakalanmıştı. Hablemitoğlu hakkındaki iddianamede Göktaş için cinayeti organize ettiği suçlamasıyla müebbet hapis cezası talep ediliyor. Ancak Hasköy Bölge Mahkemesi Türkiye’de adil yargılanmayacağı gerekçesiyle Göktaş’ın Türkiye’ye iadesini 28 Kasım’daki duruşmada reddetmişti.

Bir önceki duruşmanın ardından kalp krizi geçirdiği belirtilen Levent Göktaş hakkında Hasköy Bölge Mahkemesi, sağlık durumunu gerekçe göstererek 22 Kasım’da ev hapsi talebini onaylamıştı. Bölge Savcılığı ise İstinaf Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.