Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’li vekil Mücahit Arınç: “Milletvekilleri söz gücüyle konuşmalı, yumruk ya da fiziksel şiddetle değil”

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Örs daha önce kalp krizi geçirdiği için kontrol amaçlı yoğun bakımda kaldı. Işık’ın yumruklu saldırısıyla ilgili Medyascope’a konuşan AKP İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç, “Milletvekilleri söz gücü ile konuşmalı, yumruk ya da fiziksel şiddetle değil” dedi.

Kürşat Zorlu, Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sürerken tartışma çıktı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Daha önce kalp krizi geçirdiği için kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulan Örs, bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra odaya geçti.

AKP’li vekil Zafer Işık olaydan sonra Diken’den Bilal Çelik’e konuştu ve “Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim, grubumuz uygun görürse açıklama yapar” dedi.

“Toplumda infial yaratabilir”

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç konu ile ilgili Medyascope’a konuştu. Meclis’te daha önce çıkan kavgada hayatını kaybeden vekillerin olduğunu hatırlatarak, kavga görüntülerinin toplumda infial yaratabileceğini söyleyen Arınç, milletvekillerinin güçlerini sözleri ile göstermesi gerektiğini belirtti:

“Bu çok üzücü bir olay. Bütün milletvekillerinin bu aziz millete karşı sorumluluğu var. Bu gibi olaylar toplumda çok ciddi bir infial meydana getiriyor. Milletin vekillerinin verdiği bu görüntü hiçbir şekilde kabul edilebilir değil. Hüseyin Örs vekilimiz ile Milli Eğitim Komisyonu’nda beraber mesai de yapıyoruz, kendisini yakından da tanıyorum, sevdiğim de bir insan. Allah korusun hafızalarda yaşanmış acı olaylar varken zaten daha fazla dikkatli, sakin olması gerekiyor. Çok üzücü, tasvip edilmesi mümkün olmayan ve herkesin kendine çekidüzen vermesi gereken konu. Topluma verilen görüntü, biz vekillere hiçbir şekilde yakışmaz. Milletvekilleri söz gücü ile konuşmalı, yumruk ya da fiziksel şiddetle değil. Bu zaten normal bir şey de değil. Ne taraftan olursa olsun şiddetin doğru bulunması yanlış. Bu tarz olayların önüne geçilmesi için herkesin kendine çekidüzen vermesi, sağduyulu seslerin daha çok çıkması gerekiyor.”

Örs yarın taburcu olacak

Üç gecedir hastanede kalan Hüseyin Örs, bir gece daha hastanede kalacak.

Medyascope’un edindiği bilgiye göre, Örs’ün bu gece de hastanede kalması ve yarın (9 Aralık) taburcu edilmesi bekleniyor. Örs’ün, taburcu edilmesinin ardından bir basın açıklaması yapacağı da öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.