Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirilen Av. Nuşirevan Elçi: “Başdanışmanlığa atanmam CHP’deki zihniyet değişikliğinin göstergesi”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Doğu Masası çalışmaları kapsamında ekim ayının sonlarında partiye katılan eski Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirildi. Kararı Medyascope’a değerlendiren Elçi, “Bu atamada CHP’deki zihniyet değişikliğinin, kucaklayıcı siyasetin ve helalleşmenin etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eski Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığına getirilmesini Medyascope’a değerlendirdi.

Elçi, kararın Kılıçdaroğlu’nun takdiri olduğunu belirterek, “Bu atamada aynı zamanda CHP’deki zihniyet değişikliğinin kucaklayıcı, bir çizgide siyaset yapma noktası ve helalleşme siyasetinin etkisi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ülkenin temel sorunlarını çözmek için etnik kökenli sınıfları işe katmanın etkili olduğunu söyleyen Elçi, şöyle devam etti:

“Bundan sonra Şırnak ve Ankara’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye ve bölgenin çok ciddi sorunları vardır. Özellikle yargının geldiği sorunlar içler acısıdır. Bunlar iktidara gelindiğinde çözülmesi gerekir. Hukukta durum iç acıcı değil. Yargıda her zaman sorunlar vardı ama hiçbir zaman bu kadar etkisizleşmemişti. Türkiye’deki siyasi kültürün geldiği noktaya baktığımızda yerlerde sürünüyor. Seviyesinin yükseltilmesi, demokrasinin güçlendirilmesi konusunda rapor ve önerilerimiz olacaktır.”

Avukat Nuşirevan Elçi Kimdir?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1968 yılında doğan Av. Nuşirevan Elçi, ilk, orta ve lise öğrenimimi Cizre’de, yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

1994 yılında Hür Kürtler Platformu’nda yer aldı. 1996 yılında amcası olan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Şerafettin Elçi’nin genel başkanı olduğu Demokratik Kitle Partisi’nde siyaset yaptı.

2006 yılında Katılımcı Demokrasi Partisi’nin (KADEP) kurucuları arasında yer aldı.

1999 yılında Cizre’de avukatlık mesleğine başladı.

2001-2004 yıllarında Mardin Bölge Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2004 yılında Şırnak Barosu’nun kuruluş işlemlerini tamamladı ve 2004-2006 yıllarında Şırnak Barosu Başkan Yardımcılığı, 2006-2021 yılları arasında ise Şırnak Baro Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Evli dört çocuk babası olan Nuşirevan Elçi, 27 Ekim’de bir grup arkadaşıyla CHP’ye katıldı. Elçi’nin rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.