Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sinematek’in “Sessiz Perşembe” etkinliklerinde bu hafta Segundo de Chomón var

“Sessiz Perşembe” etkinliklerine ekim ayında başlayan Sinematek, 15 Aralık’ta Segundo de Chomón’u ağırlıyor. Elif Akbıyık, Sinematek Film Program Koordinatörü Senem Erdine ile konuştu.

Sinematek, sessiz sinemanın büyülü dünyasını canlı müzikle birleştirdiği “Sessiz Perşembe” etkinliklerine ekim ayında George Melies seçkisiyle ve Tophane Noise Band eşliğinde başladı. “Erken Dönem Sinemanın Sihirbazları” bölümü 15 Aralık’ta Segundo de Chomón’un kısa filmleriyle Gökhan Ulusoy Trio Feat., Jeff Savaryego ve Okan Kaya eşliğindeki gösterimle sona erecek.

Etkinliklerde Méliès ve de Chomón’un filmleri geçtiğimiz yıllarda orijinal renkleri ve uzunluklarıyla restore edilmiş versiyonlarıyla gösteriliyor. “Sessiz Perşembe” etkinlikleri gelecek yıl da yeni bölümleriyle devam edecek.

1930’ların Fransız filmlerine yolculuk

Sinematek’in Fransız Kültür Merkezi İstanbul ve Cinémathèque Française’in katkılarıyla yürüttüğü ana program kapsamında “Şiirsel Gerçekçilik” gösterimleri de devam ediyor. Jean Vigo, Julien Duviver ve Marcel Carné gibi yönetmenlerin filmleri seçkide yer alıyor. Gelecek gösterim tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Videodrome” ve “Tenebre” restore edilmiş halleriyle Sinematek’te

Her yıl İtalya’nın Bologna şehrinde düzenlenen film restorasyonları ve ve derlemeleriyle ünlü Il Cinema Ritrovato Film Festivali’nin bu yılki programından yenilenmiş kopyalar, Sinematek’te de gösteriliyor. David Cronenberg’in “Videodrome”u, Dario Argento’nun “Tenebre”si ve Peter Weir imzalı “Hanging Rock’ta Piknik” filmleri yenilenmiş bu yapımlar arasında yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.