Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlaç krizi | Fiyatları belirleyen euro kuru yüzde 36,77 artırıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ilaç fiyatlarını belirleyen euro kuru yüzde 36,77 artırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin” dedi.

Her yıl şubat ayında yapılan ilaç fiyatlarındaki güncelleme erkene çekildi.

Karar, “Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı” başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre ilaç fiyatlarını belirleyen euro kuru yüzde 36,77 artırıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, “Barem değerleri Avro değerinde yapılan değişiklik oranında güncellenerek fiyat korumalı ürünlerde 37,10 TL ve diğer ürünlerde 19,30 TL olmuştur” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adımın atıldığını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Koca, “İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.