İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da “Büyük Kadın Buluşması” etkinliğine katıldı. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan etkinlikte konuşan Akşener, “Biz alışmayacağız ama onlar kadınların özgür olduğu, korkmadığı bir Türkiye’ye alışacaklar” dedi.
İYİ Parti, bir buçuk aydır farklı bölgelerde düzenlenen kadın çalıştaylarıyla “Büyük Kadın Buluşması”na hazırlanıyordu. Parti, dokuz ilde yapılan bölgesel toplantılarla, 81 ilden kadınlara ulaşmayı planlayan çalıştaylarla “İYİ Parti Kadın Vizyonu”nu oluşturuyor.
Kadın Politikaları Başkanlığı, Akşener’in çocukluğundan bugüne fotoğraflarının olduğu bir video ile genel başkanlarına sürpriz yaptı. Ardından “Cumhuriyet Kadını” belgeseli gösterildi. Konuşmalarda ve belgeselde İstanbul Sözleşmesi vurgusu dikkat çekti.
“Milletin iradesiyle Başbakan Meral olacak”
İYİ Parti lideri, Arena Spor Salonu’nun bahçesinde “Başbakan Akşener” sloganıyla karşılandı. “Elbette Başbakan Meral olacak” diyerek kalabalığa seslenen Akşener, “Onunla bununla pazarlık ederek değil, milletimizin iradesiyle, partimiz birinci parti olarak, Başbakan Meral olacak. Onun bunun karşısında eğilerek değil, sizin iradenizle önce bu ucube sistemi değiştireceğiz, sistemi değiştireceğiz. Sonra da başbakan, İYİ Parti’nin Genel Başkanı, Başbakan Meral olacak” dedi.
Yüksel: “Öfkeliyiz”
İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, açılışta konuştu. “Artık en büyük salonlara bile sığmıyoruz, taşıyoruz. Bizleri Ankara’nın karakışında İYİ Parti güneşinin altında buluşturan Allah’a şükürler olsun” diyen Yüksel, şöyle devam etti:
“Her gün şahit olduğumuz kadın cinayetleri, taciz ve tecavüzler, en temel insan haklarından mahrum bırakılan kadınlar ve kız çocukları, elimizden alınmaya çalışılan cumhuriyetimiz kazanımları, iktidarın üç beş aşırı grubu memnun etmek için çıktığı İstanbul Sözleşmesi, mukaddes dinimizi sapkınlıklarına paravan yapma hadsizliğini gösteren, kız çocuklarımız için karabasana dönüşen radikal oluşumlar, kadını obje haline getiren, ikinci sınıf insan gören iktidar dili… Sevgili kız kardeşlerim öfkeliyiz: Sokaklarda, caddelerde bir gözü daima arkasını yoklayan bizleriz, ulaşım araçlarında son yolcu olarak kalmamak için erken inen bizleriz. Yarının iyi Türkiyesi’ne olan umudumuz çok daha büyük.”
“Kadınları muhtaç görenlere inat Türk kadınlarının gücünü göstereceğiz”
Daha sonra salona geçen Akşener’i binlerce kadın karşıladı. Akşener kadınlara, “Kadınları aşağı görenlere, aciz görenlere, muhtaç görenlere inat, Türk kadınlarının yenilmez gücünü anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Akşener’den psikolojik şiddet vurgusu
İYİ Parti iktidarında kadınların hesap soracağını, güçleneceğini, özgürleşeceğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:
“Kadına yönelen her türlü şiddetin önüne geçeceğiz. Bakın, ‘her türlü şiddet’ diyorum çünkü, bazıları şiddeti, sadece fiziksel olarak algılıyor. Ancak gerçekler öyle değil. Bugün kadınlar; evde, okulda, işte, otobüste fark etmeksizin, bazen hiç tanımadıkları insanlar tarafından, bazen ise onları çok sevdiğini söyleyenler tarafından psikolojik şiddete, ekonomik şiddete, cinsel şiddete, dijital şiddete, flört şiddetine ve ısrarlı takibe maruz kalıyorlar. Hatta bazen, maruz kaldıklarının, şiddet olduğunu bile, fark edemiyorlar. İşte bu yüzden biz, ilk önce şiddeti fark ettireceğiz. Şiddetin, toplum içinde azaltılması politikası çerçevesinde, geleneksel ve sosyal medyada, başta kadınlara ve çocuklarımıza yönelik olmak üzere, her türlü şiddeti, normalleştiren ve meşrulaştıran, yayın ve mesajları oluşturup, yayanlara karşı, idari ve cezai yaptırımlar uygulayacağız.”
#CANLI
— Medyascope (@medyascope) December 25, 2022
İYİ Parti, Ankara'da "Kadın Yükselecek, Türkiye Güçlenecek" sloganıyla "Büyük Kadın Buluşması" etkinliği düzenliyor
Ankara Arena Spor Salonu bahçesinde Meral Akşener bekleniyor
🎥 @ozgecanozgenc
Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda ⤵️https://t.co/eXC3Wh9Iwt pic.twitter.com/r6g6e1VwnL
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara “sürtük” demesine gönderme yapan Akşener, aynı zamanda 100 işverenden sadece dokuzunun kadın olduğunu vurguladı:
“Kadınları, tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan, sürtükler olarak gören kirli bir zihniyetin, kadın istihdamına verdiği önem de maalesef hepimizin malumu. Kürsü şovlarına geldiğinde mangalda kül bırakmayan Sayın Erdoğan’ın uçan, kaçan, tarih yazan, sözüm ona ‘vizyoner’ istihdam anlayışında 100 işverenden, sadece dokuzu kadın. Yandaşlarına, peşkeş çekmeye doyamadıkları, kamu ihalelerinden, pay alabilen kadın girişimcilerin oranı ise sadece yüzde 1. Yani, ‘makbul adam’ olan yandaşlar, tüm kamu ihalelerine çökmüş; kadınlara da kala kala, yüzde 1’lik pay kalmış! Yani bu iktidar, kayıracağı yandaşlarını seçerken bile, ayrımcılık yapıyor.”
“Büyük Kadın Buluşması”, Mustafa Sandal’ın konseriyle sona erdi.