Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu: “Araştırma komisyonu kurulsun, önce benim malvarlığım araştırılsın, arkasından da Erdoğan’ın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında dile getirdiği İstanbul Şehir Üniversitesi iddialarına cevap vermek için basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, “Erdoğan samimiyse bu komisyonu kursun, önce de benim malvarlığım araştırılsın, birinci derece akrabalarım ile birlikte. Ama hemen arkasından Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın malvarlığı araştırılsın. Siyasi olarak arınma vakti, hadi arınalım” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün (19 Ocak) 15.00’te parti genel merkezinde, kurmaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında Şehir Üniversitesi ile ilgili ortaya attığı iddialara cevap verdi. Davutoğlu, kurucusu olduğu üniversiteyle ilgili “Herhangi bir hukuksuz işleme dayalı, delillendirilmiş bir isnat söz konusu olmamıştır. Aksine Şehir Üniversitesi’nin kapatılma sürecinde çok sayıda hukuksuz işlem yapılmıştır” diye konuştu.

“Araştırma-soruşturma komisyonu kurulsun”

Davutoğlu, Erdoğan’ın grup toplantısında ileri sürdüğü yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Mademki ortada bir yolsuzluk iddiası var; yaşayan cumhurbaşkanları, başbakanlar ve bütün bakanlarla ilgili araştırma- soruşturma komisyonu kurulmalı. Erdoğan samimiyse bu komisyonu kursun, önce de benim malvarlığım araştırılsın, birinci derece akrabalarım ile birlikte. Ama hemen arkasından Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın malvarlığı araştırılsın. Hemen arkasından Berat Albayrak’ın ve diğer bütün bakanların malvarlığı araştırılsın. Niye kaçıyorsunuz? Siyasi olarak arınma vakti, hadi arınalım. Bu çalışma neticesinde izah edemeyeceğimiz bir malvarlığı ortaya çıkarsa hazineye devredilsin, şehit yakınlarına, gazilere, yetimlere, engellilere verilsin. Tek bir kişinin bile Hollanda’da 28 milyar dolar parası olduğu söyleniyor, kim olduğunu bilirsiniz. Bu rakam o kadar büyük ki bu kaynakları da savunma sanayisine aktaralım. Kim hesabını veremediği bir mülke sahipse hepsi hazineye verilsin.” 

“Sinan Ateş’in katledildiği saatte her hafta tweet atacağım”

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili de konuşan Davutoğlu, “Sinan Ateş’in katledildiği saatte her hafta tweet atacağım, unutturmayacağız bunu çünkü Türkiye’de eşkıya sokağa inmiştir. Eşkıya şehre, eğer o şehirde onu koruyacak bir otorite varsa iner yoksa inemez” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:  

“38 yaşında ideolojisi, siyasi kimliği ne olursa olsun bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katledildi sokağın ortasında. Üçüncü haftaya giriyoruz. İçişleri Bakanı susuyor. Her konuda konuşan, dün Şehir Üniversitesi için konuşan, bilinçaltını yansıtan Erdoğan, Sinan Ateş’le ilgili tek cümle sarf etmedi. Selçuk Özdağ davasında sanıkları serbest bırakma sürecine dikkatli bakılırsa, hangi savcılara, hangi siyasi müdahaleler olmuşsa Sinan Ateş davasında da aynısı var.”

“Biz Erdoğan’ın seçimlerle gitmesini istiyoruz”

Erdoğan’ın yeniden aday olmasının hukuka aykırı olduğunu belirten Davutoğlu, “Ayak oyunlarıyla bir planlama içine giriyor. Bizim o konuda kararımız kesindir. Biz Erdoğan’ın seçimlerle gitmesini istiyoruz. Sonra ileride istismar edilmemesi için, engellediler dememesi için seçimlerle girmesini istiyoruz ama hukuken aday olması zaten mümkün değil” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün (18 Ocak) AKP Meclis grup toplantısındaki konuşmasında Davutoğlu’nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin 2020’de kapatılmasına ilişkin şunları söylemişti:

Bizden üniversite istediler, vakıflarına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye’de başka örneği yok. Devlet Bey gayet güzel kullanıyor, ona ‘Serok Ahmet’ diyor, bu tür işler yapıyor. Helalinden ne yaptın? Kurduğunuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne? Yok. Biz de bu üniversiteyi, yolsuzlukları nedeniyle aldık, devletimize mal ettik.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.